Online magazines

18 november 2020 Vakinformatie over sanitair, verwarming, klimatisatie & ventilatie

Online versie bekijken
Wat moet je weten over brandwerende doorvoeringen?
Brandwerende wanden en plafonds kunnen de brandveiligheid waarborgen maar dat is wel op voorwaarde dat de doorvoeren ook correct afgedicht zijn. En dat kan wel eens de zwakke schakel zijn bij een goede brandpreventiestrategie. Soetkin De Vreese - bladmanager
Uit statistieken is gebleken dat minder dan de helft van de doorvoeringen van leidingen en kabels in brandwerende wanden correct uitgevoerd is. Een goede verwezenlijking is nochtans onontbeerlijk om de brandveiligheid in gebouwen te waarborgen.
Het plaatsen van brandwerende doorvoeren vergt de nodige aandacht. Het correct uitvoeren van de brandwerende elementen is dan ook een vereiste. In de praktijk worden er echter regelmatig fouten vastgesteld.
Zijn hybridewarmtepompinstallaties de sleutel tot een energieneutraal woningbestand in 2050? José en Mathieu Garcia van installatiebedrijf Bati 3 in Jette zijn ervan overtuigd. Ze plaatsten een hybride-installatie van Itho Daalderop in een bestaande woning en zien dit als de oplossing van de toekomst.
Syr Oceanic, de Vlaams-Brabantse specialist in waterbehandeling, breidt uit. Er komt zo’n 800 m² extra magazijnruimte om de stelselmatige groei van het bedrijf te kunnen blijven volgen en zo de beste service te garanderen. Syr Oceanic is al meer dan twaalf jaar actief en is gevestigd in Holsbeek.
Bart De Gelas, die negen jaar actief was als installateur in de verwarmingswereld, is voortaan vertegenwoordiger bij CTC Benelux. Door zijn ervaring combineert hij een ruim technisch inzicht met een goede kennis van het reilen en zeilen in de wereld van de warmtepompen.
Consumenten zijn het inmiddels gewend om bijna instant een reactie te krijgen op hun offerte- of prijsaanvraag. Voor u als installateur is dat niet altijd eenvoudig. Met de Configurator, een tool van Remeha, hebt u dé oplossing in handen en kan u snel en eenvoudig een complete offerte maken, die u meteen naar de klant stuurt tijdens uw eerste bezoek.
In het West-Vlaamse Menen timmert Tank-Service aan de weg. Al meer dan 35 jaar biedt het bedrijf van Dirk Robaey totaaloplossingen voor stookolietanks. Van dichtheidscontroles tot omvorming naar regenwaterput: maak kennis met de activiteiten van Tank-Service.
Beter water is beter leven. Exclusief via de installateur zorgt Watasoftana voor het plezier van zacht water en de zekerheid van zuiver water. Goed voor de gezondheid en de beste bescherming voor een woning. Innovatieve oplossingen besparen water en energie en zorgen ervoor dat uw klant nooit zonder zacht water komt te zitten.
De grootste showroom van FACQ in België heeft de deuren geopend. Alle diensten van het merk komen hier samen: een logistiek centrum, een Collect & Go-dienst, een Contact Center én een Sanicenter.
COVID-19 heeft een weg gevonden naar het menselijk lichaam en heeft wereldwijd voor de niet eerder geziene  gezondheidscrisis gezorgd. Aan de basis hiervan ligt de aanhoudende luchtvervuiling, veroorzaakt door stikstofoxiden (NOx) en andere schadelijke stoffen (VOS).
Rf-Technologies, de Oost-Vlaamse producent van brandwerende oplossingen voor compartimentering en ontroking, lanceerde onlangs de MG-U, een nieuwe brandmanchet met U/U (uncapped/uncapped) classificatie en een uniek ontwerp dat tal van voordelen biedt voor de installateur.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Sanilec 

Sanilec maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.