STOOKOLIE EN GAS VERDWIJNEN,
ELEKTRICITEIT IS DE TOEKOMST

Zich continu bijscholen over de nieuwste technologieen is een noodzaak

“Als installateur kun je niet stil blijven staan. Je moet mee met je tijd en je bijscholen over de allerlaatste technologieën, want gas en stookolie gaan er onoverkomelijk uit. Elektriciteit wordt de nieuwe energiedrager." Dat is de boodschap van professor Dirk Saelens, hoogleraar aan de KU Leuven en actief bij de onderzoeksinstelling EnergyVille. Hij ziet vooral een toekomst voor warmtepompen, PV-panelen en energieopslagsystemen, maar gelooft ook sterk in het potentieel van thermische netten.


ELEKTRICITEIT WORDT DE NIEUWE ENERGIEDRAGER

Hoe verbeter je de energieprestaties van een gebouw zonder daarbij in te boeten aan comfort? Al sinds Dirk Saelens in 1997 afstudeerde als ingenieur-architect aan de KU Leuven, houdt deze vraag hem bezig. Talrijke energetische analyses van gebouwen en gebouwsystemen later, is hij vandaag een autoriteit op dit vakgebied. Hij is actief als hoogleraar Bouwkunde aan de KU Leuven, waar hij doceert en onderzoek uitvoert, en is ook nauw betrokken bij de onderzoeksinstelling EnergyVille die expertise levert aan de industrie en overheden over intelligente en duurzame energiesystemen voor stedelijke omgevingen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Sanilec 

Sanilec maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.