Europese Arbeidsautoriteit gelanceerd

Bouwunie en Unizo reageren tevreden

Bouwunie en Unizo zijn erg tevreden met de oprichting van een Europese Arbeidsautoriteit (ELA, European Labour Authority). De ELA moet de hoeksteen zijn om de arbeidswetgeving in de EU eerlijker, efficiënter en afdwingbaar te maken. Zo zullen fraude en misbruik sneller en beter kunnen worden bestreden.
In 2018 waren er 141.330 gedetacheerde arbeidskrachten uit andere EU-landen actief in België. “47% van die buitenlandse werkkrachten werkt in de bouwsector. Momenteel is het voor de Belgische inspectiediensten moeilijk om efficiënt te controleren. Nog te vaak is er sprake van fraude en sociale dumping. Malafide buitenlandse bedrijven ontwrichten de Belgische bouwmarkt. Door de oprichting van dit Europees agentschap wordt een grote stap gezet in de bestrijding van oneerlijke concurrentie. We hopen dat de ELA nu snel de nodige slagkracht vertoont”, aldus Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.
Ook Unizo is tevreden met de oprichting van de nieuwe Europese Arbeidsautoriteit. Danny van Assche, gedelegeerd bestuurder: “Arbeidsmobiliteit is prima, maar daarvoor zijn ook duidelijke en afdwingbare regels nodig. Zeker voor België is dit van groot belang omwille van de snel toenemende omvang van het fenomeen en de concurrentiedruk die dat teweegbrengt ten koste van bedrijven die met werknemers aan Belgische arbeidsvoorwaarden werken.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Sanilec 

Sanilec maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.