COMMUNICATIE IS SLEUTEL TOT EEN PERFORMANT GEBOUWBEHEERSYSTEEM

MOGELIJKHEDEN EN BEPERKINGEN VAN ALLE TECHNIEKEN OP ÉÉN PLATFORM

Bouwheren willen steeds meer comfort, meer functionaliteiten en meer gebruiksgemak. Niet alleen in de residentiële sector, maar net zozeer in de projectbouw. En daar volstaan de ondertussen alomtegenwoordige domotica en smart home apps natuurlijk niet. In de plaats worden de verschillende technieken geïntegreerd in een (centraal) gebouwbeheersysteem, om van daaruit zo efficiënt mogelijk gemonitord en geregeld te worden. Een complexe opdracht, zo blijkt, waarbij goede communicatie in alle opzichten een vereiste is.

GBSHOE ZIT EEN GEBOUWBEHEERSYSTEEM IN ELKAAR?

Gebouwbeheersystemen verzamelen en beheren een reeks gebouwgebonden data, en dat voor verschillende doeleinden. 

GBSWIE IS ERBIJ BETROKKEN?

De installateur HVAC is nog al te vaak eindverantwoordelijke, maar om tot een performant gebouwbeheersysteem te komen, is de actieve input van heel wat meer partijen nodig. We zetten de belangrijkste stakeholders op een rijtje.

GBS5 UITDAGINGEN VOOR DE INSTALLATEUR

Hoewel er in een gebouwbeheersysteem een grote verscheidenheid van technieken geïntegreerd kan worden, wordt de realisatie ervan doorgaans nog steeds in het lot HVAC opgenomen. En dat stelt een aantal concrete uitdagingen.

GBS, Kristof Dupon, Building IQ"TRADITIONEEL GBS VOLSTAAT NIET MEER OM AAN VERWACHTINGEN TE VOLDOEN"

Volgens ir. Kristof Dupon, general manager van systeemintegrator Building IQ, moeten er vandaag zoveel technieken gekoppeld en functionaliteiten aangeboden worden, dat het praktisch onmogelijk wordt om één monstersysteem te ontwikkelen dat al deze verwachtingen invult. Ontdek hier welke alternatieve structuur hij voorlegt.

GBSCONCREET: GEBOUWBEHEERSYSTEMEN IN DE ZORGSECTOR

Een goed functionerend gebouwbeheersysteem kan heel wat voordelen hebben. In de zorgsector is het optimaliseren van de customer experience een belangrijke beweegreden om erin te investeren.

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Sanilec 

Sanilec maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.