Studiedag ‘Klimaatadaptief en circulair bouwen’

Hoe de bebouwde omgeving voorbereiden op opwarmend klimaat?

De hamvraag voor de bouwsector in de komende jaren is ongetwijfeld hoe de bebouwde omgeving moet worden voorbereid op een opwarmend klimaat. Daarom organiseert Pixii (Kennisplatform Energieneutraal Bouwen) op dinsdag 3 december een expert day in het nieuwe kantorencomplex van de Confederatie Bouw in Sint-Niklaas. Tijdens de studiedag zullen acht experten hun inzichten, innovaties, methodieken en best practices delen. Op die manier zullen verschillende vragen worden beantwoord, zoals:
• Wat betekent de klimaatsverandering voor de gebouwen?
• Welke impact mogen we verwachten op de energieperformantie, ons wooncomfort en energiegebruik?
• Moeten we alle heil zoeken in gebouwtechnieken alleen?
• Voldoen de huidige klimaatdatasets eigenlijk nog wel om een gebouw klimaatbestendig te maken? 
• Hoe creëer je een win-win voor alle partners op economisch, sociaal en ecologisch vlak?
Bart Humbeeck, opleidingsverantwoordelijke Pixii: “We merken dat de sector hunkert naar meer kennis, suggesties voor aanpak en tools omtrent klimaatadaptief en circulair bouwen. Professionelen willen futureproof bouwen, de lokale besturen zijn zeer hard vragende partij. En ook de mensen zijn zich meer en meer bewust van de noodzaak en de voordelen niet alleen voor het klimaat, maar ook voor het comfort, de gezonde (binnen)lucht, de economie en werkgelegenheid; zelfs om energiearmoede te tackelen.”
Meer informatie en het inschrijvingsformulier vindt u via deze link.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Sanilec 

Sanilec maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.