SPIE's expertise ten dienste van de Clinique du MontLégia

Nieuwe ziekenhuis brengt activiteiten van de drie Luikse ziekenhuizen van het Centre Hospitalier Chrétien samen

SPIE Belgium, een dochteronderneming van SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, droeg een steentje bij aan de bouw van de Clinique du MontLégia, het nieuwe ziekenhuis van het Centre Hospitalier Chrétien (CHC). Deze infrastructuur van 100.000 m2 herbergt vanaf februari 2020 maar liefst 720 bedden voor volledige ziekenhuisopname en 120 plaatsen in het dagziekenhuis. Het is gebouwd op de site van de voormalige Charbonnages de Patience et Beaujonc (Glain) langs de A602, in de buurt van de tunnel van Cointe (ten westen van Luik) en brengt de activiteiten van de drie Luikse ziekenhuizen van het CHC samen: Saint-Joseph, Espérance en Saint-Vincent. Deze nieuwe kliniek biedt een volledig zorgaanbod, en stelt meer dan 2.000 medewerkers tewerk. Zij kunnen gebruikmaken van de modernste apparatuur in een ergonomische werkomgeving.
In mei 2016 haalde SPIE België met Cegelec en Close twee contracten voor HVAC (verwarming, koeling en ventilatie) en gecentraliseerd technisch beheer (GTB) binnen. De Belgische dochteronderneming kon, in samenwerking met Close, ook een contract voor energieproductie afsluiten (ketels en koelmachines). Vier SPIE-medewerkers en een dertigtal onderaannemers zullen drie jaar lang hebben gewerkt op deze Luikse site, die in oktober 2019 werd afgewerkt. Marc-Emmanuel Parser, Project Manager bij SPIE België vertelt: "Voor onze HVAC-afdeling Building Systems Brussels biedt het project van het MontLégia-gebouw zo veel variatie, dat we de kans krijgen om al onze kennis en vaardigheden ten volle te benutten." SPIE was verantwoordelijk voor de HVAC-activiteiten, waaronder de hydraulische distributie van warm water en ijswater, de installaties voor luchtbehandeling en -distributie (voornamelijk in de accommodatie), en de productie van ijswater voor het koelen van de ziekenhuisinstallaties.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Sanilec 

Sanilec maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.