Nieuwe uitvalsbasis van Club Brugge is neusje van de zalm

Daikin VRV IV voor een optimaal comfort en laag energieverbruik

De werken van de nieuwe uitvalsbasis van Club Brugge, het Belfius Basecamp in Westkapelle zijn inmiddels afgerond en Club nam er z’n intrek. Het is voorzien van kleedkamers, een fitnessruimte en een indoor trainingscomplex, maar ook hotelkamers, vergaderzalen, kantoorruimtes, een restaurant en een persconferentieruimte. Om het gebouw van het nodige comfort te voorzien, deed blauw-zwart beroep op partner Daikin.
Er werd geopteerd voor een totaaloplossing voor het binnenklimaat, maar de verschillende ruimtes, met hun eigen doeleinden hebben ook elk hun binnenklimaatnoden. In de sporthal en fitness, waar de spelers sporten en zweten, is de luchtvochtigheid hoger dan pakweg in de vergaderzaal. Daar is het dan weer belangrijker de temperatuur constant te houden en dat rekening houdend met de bezetting. Om aan die eisen te voldoen, werd gekozen voor het flexibele Daikin VRV-systeem. Dat zorgt ervoor dat elke ruimte apart kan bediend worden en garandeert een optimaal comfort. Niet enkel moeten de ruimtes de ideale temperatuur hebben, ook de luchtkwaliteit moet steeds gegarandeerd zijn. Een goede ventilatie is daarom onontbeerlijk. De centrale Daikin luchtbehandelingskasten voeren warme, vochtige en zuurstofarme lucht af en koele, zuurstofrijke en droge lucht aan.
Het Daikin gebouwbeheersysteem, de Intelligent Touch Manager, regelt het hele gebouw op een efficiënte manier en vanaf één centrale interface. Deze gebruiksvriendelijke interface verzamelt alle klimaatregelingsunits en maakt het mogelijk om de verwarming, koeling, warmwaterproductie, ventilatie van overal en op elk moment te regelen om zo het optimale comfort te bereiken. Daarenboven wordt eenvoudig het energieverbruik opgevolgd en energieverspilling tegengegaan.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Sanilec 

Sanilec maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.