Sensortechnologie houdt koudemiddelen op peil

Lekdichtheid koelinstallaties verdient hoge(re) prioriteit

Sensortechnologie
Wanneer de concentratie van het koelmiddel de praktische limiet overschrijdt, dienen de detectoren een alarm te activeren dat waarschuwt via een visueel signaal, en met een geluidssignaal dat het achtergrondgeluid overstijgt

Het tegengaan van lekkende koelvloeistoffen is primair van belang als het gaat om veiligheid. Alle koudemiddelen hebben een verstikkende werking, een deel ervan is brandbaar, terwijl een enkel middel zelfs giftig is. En dan zijn er natuurlijk de be­drijfstechnische redenen. Een lekkend systeem veroorzaakt een lagere capaciteit, is minder betrouwbaar en verbruikt meer stroom. Het vervangen en/of bijvullen van koudemiddel kost tijd en dus geld, en een slecht werkend systeem vergt extra onder­houd, zeker als er sprake is van gevolgschade. Lekdetectie is mogelijk middels lek­testen en vaste lekdetectie; dit artikel behandelt laatstgenoemde categorie.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Sanilec 

Sanilec maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.