Online magazines

12 november 2020 Vakinformatie over sanitair, verwarming, klimatisatie & ventilatie

Online versie bekijken
Vier vragen voor de installateur van warmtenetten
Warmte delen tussen gebouwen is niet nieuw. Maar toch zijn warmtenetten nog niet echt ingeburgerd in ons land. Nochtans kunnen ze een grote meerwaarde zijn in het efficiënter en energiezuiniger maken van onze verwarmingssystemen. Maar dan moeten ze uiteraard optimaal ontworpen en geplaatst zijn. En daar komt wel wat bij kijken.
Soetkin De Vreese - bladmanager 
Installateurs van warmtenetten worden door een (voorlopig) gebrek aan regulering immers nog met heel wat onduidelijkheden geconfronteerd. Toch baat het niet de problematiek van deze groeiende markt te ontwijken.
Leveranciers vergelijken loont de moeite maar een gebrek aan tijd maakt dat ondernemers daar vaak niet aan toe komen. Buzzyes neemt daarom uw kosten onder de loep en garandeert een besparing van min. 500 euro.
Sinds een aantal jaren duiken ze her en der op: de warmtenetten. Met nieuwe EPB-regels en de afbouw van fossiele brandstoffen, zoeken steden en projectontwikkelaars nu eenmaal steeds meer hun heil in alternatieve oplossingen. Een goede zaak voor het milieu, dat zeker, maar wat betekent het voor gebruikers en installateurs?
Op een boogscheut van zijn hoofdkantoor en productieplant in Herentals bouwt Henco Industries een gloednieuw distributiecentrum. Met de investering van acht miljoen euro wil de producent van buizen en fittingen voor onder andere sanitair, verwarming en vloerverwarming tegemoetkomen aan de groeiende markt.
Ventilatiesystemen trekken dag in dag uit de nodige porties verse lucht binnen in productiehallen en dragen daarmee bij tot het basiscomfort van de werknemer. Op heel wat plaatsen spelen ze eveneens een rol in de bescherming tegen schadelijke stoffen.
Dit nieuwe assortiment radiatorafsluiters en radiatorthermostaten van Honeywell Home biedt u een totaaloplossing. De Thera-6 en V2000SX zijn ontworpen om cv-installaties optimaal, betrouwbaar en efficiënt te laten presteren. Continue debietregeling gegarandeerd!

Vaillant brengt de aroTHERM plus op de Belgische markt, een efficiënte lucht/water-warmtepomp met monobloc-technologie. Deze milieuvriendelijke, fluisterstille warmtepomp kan in zowat elke omgeving haar waarde bewijzen, bij zowel renovatie als nieuwbouw. 

Een groot sportcomplex met verschillende gebouwen en terreinen efficiënt verwarmen is geen sinecure. Installatiebedrijf De Haes uit Edegem ging de uitdaging aan en installeerde een ingenieus verwarmingssysteem met vier condensatieketels van Remeha.
Met de nieuwe BWT Perla Seta, stelt de waterbehandelingsspecialist BWT een zeer zuinige en hygiënische waterontharder voor. Dankzij een grote capaciteit, een lekbeveiliging en een optimale connectiviteit garandeert de nieuwe duplexontharder BWT Perla Seta grenzeloos watercomfort, zelfs voor de meest veeleisende verbruikers.
Belgische verwarmingstechnici zijn verplicht om hun rookgasanalyser om de 2 jaar te laten ijken en een geldig kalibratiecertificaat te kunnen voorleggen.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Sanilec 

Sanilec maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.