Online magazines

30 september 2020 Vakinformatie over sanitair, verwarming, klimatisatie & ventilatie

Online versie bekijken
Kurt Corvers hekelt greenwashing van gas
Er moet blijven nagedacht worden over hoe we onze warmteopwekking duurzamer kunnen maken. Gas op grote schaal – genoeg om het hele gebouwenbestand te voorzien – is volgens Kurt Corvers, COO van het studiebureau Boydens engineering, echter onmogelijk. Hij ziet meer heil in de Trias Energetica. Verspilling vermijden door een goede afregeling en correcte dimensionering en het slim inzetten van onze energiebronnen.
Soetkin De Vreese - bladmanager
Voor Kurt Corvers, COO van studiebureau Boydens Engineering, is het duidelijk: aardgas om gebouwen te verwarmen moet verdwijnen. Gas op grote schaal verduurzamen – genoeg om het hele gebouwenbestand te voorzien – is volgens hem onmogelijk.
Warmtepompen hebben het voordeel dat ze zowel kunnen verwarmen als verkoelen. Maar wat als er binnen een en hetzelfde gebouw gelijktijdig een vraag is naar warmte en naar koude? Twee aparte warmtepompen kunnen dan soelaas brengen, maar efficiënter is het dan om te kiezen voor een multi-pipe warmtepomp.
Ralph bij de HeatMaster TC: “Geen enkel ander toestel kan tippen aan de resultaten inzake  de productie van sanitair warm water van de HeatMaster TC”
De KMO-Barometer van Unizo toont voor het derde kwartaal opnieuw een verbetering van het ondernemersvertrouwen ten opzichte van de voorgaande twee kwartalen. Maar de somberheid blijft overheersen, met een aandeel negatief gestemde ondernemers dat...
Installateurs die kiezen voor evohome in combinatie met waterzijdig inregelen hebben twee streepjes voor. Eén voor meer wooncomfort en één voor minder energieverbruik. Dat is slim en winstgevend: uw klanten krijgen een lagere energierekening, u zelf hebt minder retourbezoeken. Dubbel winst dus!
Thomas Scorier is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Confederatie Bouw. Hij volgt daarmee Paul Depreter op, die dat mandaat sinds 2017 bekleedde.
Uw omgeving coronavrij houden start met een goede handhygiëne. Ontdek de 7 voordelen van contactloos handen desinfecteren.
Brandveiligheid blijft een hot topic binnen de bouwsector. BuildUp brengt daarom enkele voorlopers en specialisten op vlak van brandveiligheid samen voor een digitaal kennisevent met boeiende webinars en inspirerende projectvideo's. Ontdek het programma ...
Is brandveiligheid voor u een prioriteit? In dit webinar geven Jelle Laverge en Benoit Declerck enkele juridische inzichten en aandachtspunten mee waar u op de werf op kan terugvallen.
Deze 100% elektrische Mazda zal ongetwijfeld de beste fleetinvestering van het jaar zijn. De MX-30 is een elektrische mix tussen een SUV en een coupé die zeer specifiek inspeelt op de wensen van fleetklanten met een ecologische en moderne mindset.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Sanilec 

Sanilec maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.