Syntra West investeert in warmterecuperatie

Problemen met stoomvorming en te hoge temperaturen mogen bij correct gebruik van het nieuwe systeem niet meer voorkomen.

Syntra West heeft tijdens de zomerperiode het trainingscenter brandertechnieken in Campus Oostende een flinke upgrade gegeven. Vooral de warmterecuperatie is verbeterd: voorheen werd de opgewekte warmte afgekoeld met 1200 m³ stadswater per jaar, nu wordt die warmte gestockeerd in buffervaten waarmee het gebouw verwarmd wordt. Dat betekent niet alleen een forse besparing voor de organisatie maar ook een betere werking van het trainingscenter. Het nieuwe systeem is een gesloten circuit, met grote buffercapaciteit en verschillende warmteafvoeren, waaronder de verwarming van de werkplaats zelf, de verwarming van het trainingscenter als geheel en een zomer-ventilo om buiten het stookseizoen gespreid de overtollige warmte te kunnen afvoeren. Problemen met stoomvorming en te hoge temperaturen mogen bij correct gebruik van het nieuwe systeem niet meer voorkomen. De werken werden uitgevoerd door docent Patrick Desmyter.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Sanilec 

Sanilec maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.