naar top
Menu
Logo Print
05/10/2018 - PHILIP VIANE

DEELNEMENDE PROJECTEN

CATEGORIE VERWARMING

4 Technics 4 TECHNICS BVBA

4 Technics BVBA verving een bestaande stookolieketel in een particuliere woning in Rotselaar. Het installeerde er een doorgedreven hybride installatie. Omwille van de vernieuwing van de badkamers werd de oude stookolieketel vervangen door een condenserende stookolieketel en werd de installatie uitgebreid met een geometrische warmtepomp, een zonnecollector en pv-panelen.

CozieCOZIE

Cozie kreeg de opdracht om in een nieuwbouwproject in Schilde een verwarmings-/energiesysteem te installeren dat zowel ecologisch als economisch de beste keuze is. Het koos daarom voor een brandstofcel gecombineerd met een zonneboiler. Daarop zijn vloerverwarming, wandverwarming en sanitair warm water aangesloten. De elektriciteitskast is zo geconcipieerd dat wanneer er stroomuitval zou zijn, de belangrijkste kringen gevoed worden via de hybride omvormer waarop de batterij, de pv-panelen en de brandstofcel zijn aangesloten. Zo kan de woning een bepaalde tijd zonder elektriciteitsaansluiting verder.

CTCSANITAIR DDW

Sanitair DDW trok naar La Glanderie om er een hybride installatie met hernieuwbare energie/verwarming te installeren in een Cradle-to-Cradle woning. De woning is opgebouwd uit muren van stro en is voorzien van een combinatie van hernieuwbare technieken (warmtepomp, thermische zonnecollectoren, pv-panelen en houtkachel met warmtewisselaar) voor de verwarming van de woning, het sanitair water en het zwembad.

Andy De VosCV DE VOS ANDY BVBA

De eigenaar van een particuliere woning in Kaprijke wilde zijn oude mazoutketel vervangen, maar wilde geen gas in zijn woning. CV De Vos Andy BVBA verving daarom de mazoutketel door een lucht-waterwarmtepomp gecombineerd met pv-zonnepanelen en een warmtepompboiler.

EcodomoECODOMO BVBA

Ecodomo BVBA ging aan de slag in een particuliere woning in Deerlijk. Het moest er de atmosferische gasketel vervangen door een warmteboiler. Het sprong creatief om met de 'verloren' warmte van het serverlokaal om de warmtepompboiler een hoog rendement te geven. De koude uitblaas wordt gebruikt om het bureau te koelen en de warme lucht wordt onttrokken via een decentraal ventilatiesysteem naar de keuken en leefruimte.

E. Van WingenE. VAN WINGEN NV

E. Van Wingen NV heeft een 9kWe miniwarmte-krachtcentrale geplaatst, gekoppeld en in dienst gesteld bij een bedrijfsgebouw in Knokke. De mini-wkk met rookgascondensor, watergevoerde luchtverhitter en kanaal voor afblaas van de radiatiewarmte moet het bedrijfsgebouw verwarmen en elektriciteit opwekken. Het bedrijf vormt zo een voorbeeld van hoe onafhankelijke energieopwekking (thermisch en elektrisch) toegankelijk is voor kmo's. 

ÖkofenTOM DEKEYSER BVBA

In Kuurne wilde een eengezinswoning zich volledig loskoppelen van het elektriciteitsnet. Tom Dekeyser en Ökofen Belgium zorgden ervoor dat het gezin zelf energie kan opwekken dankzij de installatie van een condenserende pelletketel met micro-wkk in combinatie met een pv-installatie, thermische zonneboiler en batterijen. De elektriciteitsteller werd daarbij verzegeld waardoor er geen back-up of verbinding meer is met het openbare net. 

SanitechniekSANITECHNIEK NV

In Sint-Joost-ten-Node, de stationsbuurt Brussel-Noord, kreeg Sanitechniek nv de opdracht om een bestaand gebouw volledig te renoveren naar 50 passieve appartementen en om een nieuw kinderdagverblijf te bouwen. Voor de appartementen is een centrale stookplaats voorzien met daarin een hybride systeem dat is opgebouwd uit een warmte-krachtkoppeling, een zonne-installatie en twee gasgestookte condenserende cv-ketels. Het kinderdagverblijf heeft een eigen condenserende gaswandketel voor de cv-installatie en een zonne-installatie voor het sanitair warm water. In elk appartement is een woningstation geplaatst voor de verwarming en de productie van sanitair warm water. 

VAN MAELE NV

Van Maele NV voerde een totaalproject uit waarbij een nieuw logistiek en kantoorgebouw in Kortrijk (Aalbeke-Lar Zuid) werd voorzien van geothermie en waarbij regenwater wordt omgezet in drinkwater. Het totale thermische verwarmingsvermogen is 830 kW en voor het drinkwater wordt gebruikgemaakt van 6,5 ha dakoppervlak en 500 m³ wateropslag. 

CATEGORIE SANITAIRE INSTALLATIES

4 Technics Badkamer4 TECHNICS

In een 20 jaar oude, particuliere woning in Rotselaar moest 4 Technics twee badkamers renoveren. De badkamers werden volledig herschikt om de ruimte maximaal te benutten.

Renovatie Van GoethemRENOVATIE VAN GOETHEM

In Bazel kreeg Renovatie Van Goethem de opdracht een badkamer te renoveren in een privéwoning. Belangrijk daarbij was de hoge afwerkingsgraad van de onderhoudsvriendelijke badkamer. Die werd betegeld, maar met zo weinig mogelijk voegen. 

Renovatie Van Goethem 2RENOVATIE VAN GOETHEM

In Kruibeke renoveerde Renovatie Van Goethem nog een badkamer. Daar werd een voormalige leefruimte, die gebruikt werd als zolder en berging, verbouwd naar een ruime badkamer, inclusief wellness, apart toilet en een fitnessruimte. Er werd daarbij maximaal naadloos gewerkt.

Sanitechniek SanitairSANITECHNIEK NV

Op de Scheldekaaien ter hoogte van Sint-Andries Antwerpen Zuid bouwde Sanitechniek NV een technisch gebouw voor het reinigen van de dienstvoertuigen van de stad Antwerpen. Daarbij ging speciale aandacht uit naar het ecologisch omgaan met drinkwater. Met behulp van industriële waterrecuperatie wordt het Scheldewater opgepompt.

CATEGORIE VENTILATIE EN LUCHTBEHANDELING

Clima & Partners BVBACLIMA & PARTNERS BVBA

Op de industriezone Ravenshout in Beringen heeft Clima & Partners BVBA een totaalconcept HVAC gerealiseerd voor de klimatisatie van een productiehal met kantoren. Er werden verschillende HVAC-technieken gecombineerd in het duurzame en coherente totaalconcept. Daarbij lag de nadruk vooral op warmterecuperatie. 

Sanitechniek VentilatieSANITECHNIEK NV

Sanitechniek renoveerde een kantoorgebouw in Antwerpen. Voor de renovatie was er geen mechanische ventilatie aanwezig in de kantoren. Om te voldoen aan de nieuwe normeringen van kantoren werd een luchtbehandelingssysteem D geplaatst in iedere kantoorunit. 

Ventechnix BVBAVENTECHNIX BVBA

Ventechnix BVBA voorzag een gecombineerd, compact ventilatiesysteem type D in een particuliere passieve woning in Beveren. Dat systeem moest de goed geïsoleerde woning voorzien van ventilatie, verwarming en sanitair warm water. Daarvoor is het ventilatiesysteem voorzien van een dubbele warmtepomp. 

CATEGORIE KOELING

Sanitechniek KoelingSanitechniek NV

In Kapelle-op-den-Bos hielp Sanitechnieken NV een nieuw passief kantoorgebouw met drie bouwlagen verwezenlijken. Het zorgde voor een actieve koeling/verwarming door middel van klimaatplafonds die hydraulisch gevoed worden door een energiezuinige 4-pijpswarmtepomp lucht/water met als back-up een condenserende gaswandketel.

Vermaelen L&CoVERMAELEN L&CO

In de Sint-Godelieveschool in Deurne voorzag Vermaelen L&Co een warmtepomp die zal instaan voor de vloerverwarming en vloerkoeling. Daarbij werden convectoren op een lagetemperatuurregime van 40-30 °C en ventilatie voor koelen/verwarmen voorzien in de klaslokalen. Om ruimte te besparen in het plafond werden de leidingen en luchtkanalen in een technische koker onder de vloer geplaatst. 

CATEGORIE SCHOOLPROJECTEN

Don BoscoDON BOSCO SINT-DENIJS-WESTREM

De richtingen lassen, elektrische installaties, bouw en industriële wetenschappen van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem werkten samen aan het totale project 'Don Bosco verlicht'. Dat is een standalone installatie waarbij de elektrische energie wordt opgewekt door een windmolen en fotovoltaïsche zonnepanelen. De opgeslagen energie levert elektriciteit aan de laadpaal voor het opladen van gsm's van de leerlingen en 's avonds worden de letters 'WELKOM' en 'DON BOSCO' verlicht.

GTI MortselGTI MORTSEL

In samenwerking met een warmtepompleverancier monteerden de leerlingen van de afdeling energietechnieken van GTI Mortsel een proefstand van een lucht-waterwarmtepomp. Deze proefstand dient om koeltechniekers te scholen in afgiftesystemen: vloerverwarming, radiatoren, convectoren in combinatie met zone-ventielen. Deze proefstand is ook geschikt voor koeling en SWW-bereiding door middel van de warmtepomp. De proefstand is zo ontworpen dat een huishoudelijke centrale verwarming kan worden nagebootst om storingen te simuleren.

VTI WaregemVTI WAREGEM

Als school maakt het VTI Waregem in zijn atelier een waarheidsgetrouwe (huishoudelijke) sanitaire en verwarmingsinstallatie met diverse toestellen en leidingen. Op die manier wordt de theorie omgezet in de praktijk en leren de leerlingen werken met verschillende materialen. 

In samenwerking met

ACV
Elco
Gas.be
Henco