naar top
Menu
Logo Print

Er worden awards uitgereikt in acht categorieën en ook schoolprojecten maken kans op een award.

De categorieën laten zeer veel ruimte voor een eigen interpretatie/invulling. Hieronder geven we per 'rubriek' een aantal voorbeelden van mogelijke installaties en insteken.

Verwarmingverwarming

Het is niet per se de installatie met de meest innovatieve technieken die sowieso met een award gaat lopen. Het rendement van de installatie, het samenspel van oud en nieuw, de aandacht voor hernieuwbare energie, een nauwgezette dimensionering, oog voor detail, het optimaal inzetten van condensatietechnologie, een minutieus ontwerp van een warmtepompinstallatie, er zijn heel wat factoren die meespelen bij de uiteindelijke beoordeling van de afzonderlijke projecten.

sanitaire installatiesSanitaire installaties

Heeft u een badkamer afgewerkt die een oase van rust is of is uw project er één waarbij de nadruk lag op akoestisch comfort? U heeft zelf iets ontworpen omdat de situatie dat verlangde? Ecologie en waterbesparing waren het uitgangspunt van uw project? Of stond veiligheid, gezondheid of hygiëne centraal bij de door u geplaatste doucheinstallatie in een sporthal of ziekenhuis? Waterbehandeling en waterkwaliteit passen ook perfect binnen dit kader, alsook specifeke douche-installaties, toiletinrichtingen, enz.

ventilatie & luchtbehandelingVentilatie & luchtbehandeling

Met het almaar dichter bouwen en het doorgedreven isoleren van onze huizen, is luchtkwaliteit het hete hangijzer de komende jaren. Een goede ventilatie en - bij uitbreiding - een dito luchtbehandeling is een absolute must geworden, en dat in zowel woning-, projectals industriebouw. U kunt uitpakken met een perfect functionerend luchtbehandelingssysteem of een ventilatie-installatie die geruisloos draait? Kunnen studenten zich beter concentreren door uw installatie of werken arbeiders onder betere omstandigheden dankzij uw nieuw geïnstalleerde luchtbehandelingssysteem?

koelingKoeling

Actieve koeling zal niet enkel zijn waarde blijven bewijzen in de projectmarkt en industriële omgevingen, verwacht wordt dat ook koelen in de toekomst vaker zal worden overwogen en geïmplementeerd in de particuliere woningbouw omdat woningen hun warmte nu eenmaal minder eenvoudig naar buiten zullen krijgen tijdens de zomer. Er is uiteraard niet enkel actieve koeling. De projecten die voorzien in een passieve koeling worden eveneens onder deze categorie ondergebracht.

Gebouwbeheerdomotica

De verlichting inschakelen, de zonwering omlaag- of omhoogdoen, de verwarming apart inschakelen … Vandaag, en zeker in de toekomst, zal alles steeds vaker over een centraal systeem verlopen, via een programmeerbare controle-unit. Van domotica tot immotica. Van BMS (Building Management System) tot EMS (Energy Management System) ... Alle cases waarin u verantwoordelijk was voor het implementeren van een beheersysteem van een gebouw of van een industriële omgeving, komen in aanmerking. Daarnaast behoren ook IoT-projecten tot de mogelijke kanshebbers. Heeft u een project dat past binnen deze context, aarzel dan niet en stuur uw dossier in voor 15 februari.

Verlichtingverlichting

De elektroprofessional kan binnen deze categorie met zeer uiteenlopende verlichtingsprojecten meedingen naar de hoofdprijs. Heeft u een relightingproject verwezenlijkt waardoor uw klant duizenden euro’s bespaart? Realiseerde u een toegevoegde waarde aan het interieur van uw klant door te kiezen voor specifieke designverlichting? Verzorgde u de interactie tussen de verlichting en andere technische installaties binnen een woning met behulp van Connected Lighting? Of behoort u tot die specialisten die al een Human Centric Lighting-project hebben voltooid? Heeft u een antwoord op een van bovenstaande vragen of denkt u zich met uw verlichtingsproject te onderscheiden van uw conculega’s, dan maakt u ongetwijfeld een goede kans op het winnen van een Sanilec Award.

Hernieuwbare energiehernieuwbare energie

Hernieuwbare energie is een rekbaar begrip. Het is de toekomst. En in die toekomst zullen we steeds meer geconfronteerd worden met all-electrictoepassingen. Pv-installaties zijn gemeengoed geworden, laadpalen winnen aan populariteit en we zien ook hier en daar voorzichtig (mini)windmolens opduiken. Heeft u een project waarmee u en uw klant streven naar een zo klein mogelijke impact op het milieu, dan is dit de categorie voor u. Warmtepompen, thermische zonnepaneelinstallaties of wkk-systemen kunnen zowel in deze categorie als in de categorie verwarming terecht.

schoolprojectenSchoolprojecten

Last but not least wordt een prijs uitgereikt aan een schoolproject. Om de installateurs van morgen een hart onder de riem te steken en om kenbaar te maken dat uw vakblad ook oog heeft voor de toekomst van de Belgische installatiesector, is er een aparte categorie voor scholen. Zo maken ook geïntegreerde proeven (GIP) of andere schoolprojecten kans op nationale erkenning binnen de sector.

Als u een project voor ogen heeft waarmee u denkt te scoren in een van de categorieën, aarzel dan niet en ding mee naar een van de unieke trofeeën.

Project inschrijven

In samenwerking met

ACV
Elco
Gas.be
Henco