naar top
Menu
Logo Print

Er worden awards uitgereikt in vijf categorieën en ook schoolprojecten maken kans op een award

De categorieën laten zeer veel ruimte voor een eigen interpretatie/invulling. Hieronder geven we per 'rubriek' een aantal voorbeelden van mogelijke installaties en insteken.

Verwarmingverwarming

Het is niet per se de installatie met de meest innovatieve technieken die sowieso met een award gaat lopen. Het rendement van de installatie, het samenspel van oud en nieuw, de aandacht voor hernieuwbare energie, een nauwgezette dimensionering, oog voor detail, het optimaal inzetten van condensatietechnologie, een minutieus ontwerp van een warmtepompinstallatie, er zijn heel wat factoren die meespelen bij de uiteindelijke beoordeling van de afzonderlijke projecten.

sanitaire installatiesSanitaire installaties

Heeft u een badkamer afgewerkt die een oase van rust is of is uw project er één waarbij de nadruk lag op akoestisch comfort? U heeft zelf iets ontworpen omdat de situatie dat verlangde? Ecologie en waterbesparing waren het uitgangspunt van uw project? Of stond veiligheid, gezondheid of hygiëne centraal bij de door u geplaatste doucheinstallatie in een sporthal of ziekenhuis? Waterbehandeling en waterkwaliteit passen ook perfect binnen dit kader, alsook specifeke douche-installaties, toiletinrichtingen, enz.

ventilatie & luchtbehandelingKlimatisatie

In de categorie Klimatisatie is er ruimte voor zowel koeling als ventilatie en luchtbehandeling. Met het almaar dichter bouwen en het doorgedreven isoleren van onze huizen, zijn binnenluchtkwaliteit en oververhitting immers de hete hangijzers van de komende jaren. Een goede ventilatie en - bij uitbreiding - een dito luchtbehandeling, alsook actieve en/of passieve koeling zijn een absolute must geworden, en dat in zowel woning-, project- als industriebouw. U kunt uitpakken met een perfect functionerend luchtbehandelingssysteem of een ventilatie-installatie die geruisloos draait? Kunnen studenten zich beter concentreren door uw installatie of werken arbeiders onder betere omstandigheden dankzij uw nieuw geïnstalleerde luchtbehandelingssysteem?

Hernieuwbare energiehernieuwbare energie

Hernieuwbare energie is een rekbaar begrip. Het is de toekomst. En in die toekomst zullen we steeds meer geconfronteerd worden met all-electrictoepassingen. Pv-installaties zijn gemeengoed geworden, laadpalen winnen aan populariteit en we zien ook hier en daar voorzichtig (mini)windmolens opduiken. Heeft u een project waarin fossiele brandstoffen volledig geweerd worden en waarmee u en uw klant streven naar een zo klein mogelijke impact op het milieu, dan is dit de categorie voor u. 

schoolprojectenSchoolprojecten

Last but not least wordt een prijs uitgereikt aan een schoolproject. Om de installateurs van morgen een hart onder de riem te steken en om kenbaar te maken dat uw vakblad ook oog heeft voor de toekomst van de Belgische installatiesector, is er een aparte categorie voor scholen. Zo maken ook geïntegreerde proeven (GIP) of andere schoolprojecten kans op nationale erkenning binnen de sector.