naar top
Menu
Logo Print

Er worden awards uitgereikt in vier categorieën en ook schoolprojecten maken kans op een award.

De categorieën laten zeer veel ruimte voor een eigen interpretatie/invulling. Hieronder geven we per 'rubriek' een aantal voorbeelden van mogelijke installaties en insteken.

Verwarmingverwarming

Het is niet per se de installatie met de meest innovatieve technieken die sowieso met een award gaat lopen. Het rendement van de installatie, het samenspel van oud en nieuw, de aandacht voor hernieuwbare energie, een nauwgezette dimensionering, oog voor detail, het optimaal inzetten van condensatietechnologie, een minutieus ontwerp van een warmtepompinstallatie, er zijn heel wat factoren die meespelen bij de uiteindelijke beoordeling van de afzonderlijke projecten.

sanitaire installatiesSanitaire installaties

Heeft u een badkamer afgewerkt die een oase van rust is of is uw project er één waarbij de nadruk lag op akoestisch comfort? U heeft zelf iets ontworpen omdat de situatie dat verlangde? Ecologie en waterbesparing waren het uitgangspunt van uw project? Of stond veiligheid, gezondheid of hygiëne centraal bij de door u geplaatste doucheinstallatie in een sporthal of ziekenhuis? Waterbehandeling en waterkwaliteit passen ook perfect binnen dit kader, alsook specifeke douche-installaties, toiletinrichtingen, enz.

ventilatie & luchtbehandelingVentilatie & luchtbehandeling

Met het almaar dichter bouwen en het doorgedreven isoleren van onze huizen, is luchtkwaliteit het hete hangijzer de komende jaren. Een goede ventilatie en - bij uitbreiding - een dito luchtbehandeling is een absolute must geworden, en dat in zowel woning-, projectals industriebouw. U kunt uitpakken met een perfect functionerend luchtbehandelingssysteem of een ventilatie-installatie die geruisloos draait? Kunnen studenten zich beter concentreren door uw installatie of werken arbeiders onder betere omstandigheden dankzij uw nieuw geïnstalleerde luchtbehandelingssysteem?

koelingKoeling

Actieve koeling zal niet enkel zijn waarde blijven bewijzen in de projectmarkt en industriële omgevingen, verwacht wordt dat ook koelen in de toekomst vaker zal worden overwogen en geïmplementeerd in de particuliere woningbouw omdat woningen hun warmte nu eenmaal minder eenvoudig naar buiten zullen krijgen tijdens de zomer. Er is uiteraard niet enkel actieve koeling. De projecten die voorzien in een passieve koeling worden eveneens onder deze categorie ondergebracht.

schoolprojectenSchoolprojecten

Last but not least wordt een prijs uitgereikt aan een schoolproject. Om de installateurs van morgen een hart onder de riem te steken en om kenbaar te maken dat uw vakblad ook oog heeft voor de toekomst van de Belgische installatiesector, is er een aparte categorie voor scholen. Zo maken ook geïntegreerde proeven (GIP) of andere schoolprojecten kans op nationale erkenning binnen de sector.

Als u een project voor ogen heeft waarmee u denkt te scoren in een van de categorieën, aarzel dan niet en ding mee naar een van de unieke trofeeën.

In samenwerking met

Elco
Gas.be
Henco