07 augustus 2019


VAKINFORMATIE OVER SANITAIR, VERWARMING, KLIMATISATIE EN VENTILATIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxVermijd schadeclaims door legionellabesmetting

Afgelopen mei werden de gevolgen van een legionellabesmetting pijnlijk duidelijk. In Evergem werden in totaal 32 mensen in het ziekenhuis opgenomen en voor twee van hen werd de bacterie fataal.

Nochtans is er al enige tijd
een wettelijk kader om dergelijke infecties te voorkomen. Het zogeheten legionellabesluit schrijft daartoe onder meer een beheersplan en periodieke controles voor, maar voor de installateur zijn vooral de concrete voorschriften in de BBT (Best Beschikbare Technieken) van levensbelang.

Elise Noyez
Bladmanager

Meer nieuws
Riello Belgiƫ sluit de deuren
Geen bouwklussen bij onbetaald bijverdienen
Steeds meer particulieren kiezen voor airconditioning

KENT U DE VERNIEUWDE BBT VOOR LEGIONELLABEHEERSING?

Sinds 2007 geldt in Vlaanderen het legionellabesluit. Tien jaar later werden de BBT (Best Beschikbare Technieken) herzien en aangepast. Maar hoe goed kent u die nieuwe voorschriften?
Volledig artikel lezen

STUDENTEN UGENT KEREN MET 4 MEDAILLES TERUG UIT BOEDAPEST

Studenten van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de UGent namen afgelopen maand deel aan de prestigieuze wedstrijd Solar Decathlon. Met hun paviljoen, en de bijhorende technische installaties, behaalden ze vier prijzen.
Volledig artikel lezen

WATERSTOFTECHNOLOGIE VOOR ELK HUISHOUDEN?

Steeds vaker wordt waterstof naar voor geschoven als een veelbelovende, alternatieve energiebron voor het verwarmen van woningen. In The Green Village in Delft (NL), onderzoeken diverse bedrijven hoe dat praktisch in z'n werk zal gaan.
Lees meer

WKK-CURSUS START OP 27 AUGUSTUS

Vanaf 27 augustus kan u zich tijdens een veelzijdige WKK-cursus verdiepen in alle relevante aspecten met betrekking tot warmte-krachtkoppeling. Tijdens de cursus komen zowel technische als economische en regelgevende aspecten aan bod, en dat in zeven verschillende opleidingsdelen.
Lees meer

SYSTEEMWATER CLEAN? TEST HET MET DE WQ10

160pxDe kwaliteit van het systeemwater in een installatie is belangrijk. Met de nieuwe BLAUWE LIJN CAPBs Sens WQ10 kunt u op eenvoudige en snelle wijze de zuurgraad (pH), geleidbaarheid, hardheid en hoeveelheid opgeloste vaste stoffen meten.
Volledig artikel lezen

http://sanilec.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Vermijd schadeclaims door legionellabesmetting
Kent u de vernieuwde BBT voor legionellabeheersing?

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be