21 mei 2019


VAKINFORMATIE OVER SANITAIR, VERWARMING, KLIMATISATIE EN VENTILATIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxWelke richting gaat ons energiebeleid na 26 mei uit?

Eind 2018 trok sectorassociatie Belsolar aan de alarmbel. De overheid zou zich te veel focussen op elektrische zonne-energie. Dat terwijl ook thermische zonne-energie interessante en duurzame mogelijkheden biedt, er voorlopig nog steeds premies voor zonneboilers beschikbaar zijn én een dergelijk toestel de levensduur van de volledige verwarmingsinstallatie ten goede kan komen. Op voorwaarde, ten minste, dat de volledige zonne-installatie volgens de regels van de kunst opgebouwd en opgestart wordt.

Aan de vooravond van de verkiezingen richten overigens wel meerdere sectororganisaties zich tot de politiek en haar klimaatambities. U leest hier onder andere wat
het ATTB, Bouwunie en Cogen Vlaanderen van onze beleidsmakers verwachten.

Elise Noyez
Bladmanager

Lees ook
Leer hoe u lawaai van technische installaties kan beperken
Bouwunie reageert op plannen van Bond Beter Leefmilieu
Welke rol speelt WKK in ontplooiing hernieuwbare energie?

EEN PERFORMANT KLIMAATBELEID DANKZIJ INNOVATIEVE VERWARMINGSTECHNIEKEN

Vandaag is de roep om een energietransitie sterker dan ooit. Dit vraagt om een coherent en sterk beleid op alle niveaus. Met dit memorandum geeft ATTB een aantal voorzetten naar de toekomstige beleidskaders die na de verkiezingen van mei 2019 zullen worden gevormd.
Lees meer

DIT KAN U WEL (EN NIET) DOEN MET THERMISCHE ZONNE-ENERGIE

In de Benelux is het energetisch vermogen van de zon ongeveer 1.000 kWh/m² per jaar. Daarmee kan een gemiddeld gezin heel wat besparen. Op voorwaarde, tenminste, dat ze optimaal wordt aangewend.
Volledig artikel lezen

ZO START U EEN ZONNE-INSTALLATIE OP DRUK

Bij een correcte installatie van een zonnesysteem op druk hoort bovenal een correcte opstart. Helaas worden daartegen nog regelmatig fouten gemaakt. We lijsten in dit artikel daarom de belangrijkste aandachtspunten op.
Volledig artikel lezen

DE ZONNEBOILER IS NIET DOOD MAAR WACHT EEN MOOIE TOEKOMST

160pxEerder verschenen er berichten in diverse media dat de verkoop van zonneboilers in vrije val is. In 2013 nog goed voor bijna 20.000 installaties, vorig jaar amper 3.800. Toch is de zonneboiler in een elektrische wereld wellicht de toekomst.
Volledig artikel lezen

VAN BADEN TOT KRAANWERK: HIER VINDT U HET ALLEMAAL

160pxMet zijn toonaangevende innovatie drukt de badkamerleverancier Ideal Standard al meer dan 100 jaar zijn stempel op de industrie. Dankzij zijn vakkennis ontwerpt en levert het bedrijf kwalitatief hoogstaande badkamers.
Volledig artikel lezen

DIGITALISERING RODE DRAAD DOORHEEN CEBEO TECHNOLOGIE 2019

160pxCebeo bekleedt als groothandel de unieke positie tussen de fabrikant en de gebruiker van de producten die het verdeelt. In die rol organiseert de distributeur elke twee jaar de vakbeurs Cebeo Technologie, traditioneel een forum waar partners-fabrikanten hun innovaties rechtstreeks voorstellen aan de professionele installateurs en gebruikers.
Volledig artikel lezen

WANNEER ISOLATIEMOF GEBRUIKEN?

160pxEen isolatiemof is een elektrische isolatie tussen de gastank en het leidingwerk/binneninstallatie en garandeert een goede werking van de kathodische bescherming.
Volledig artikel lezen

UBIFLUX VIGOR HERUITGEDACHT

160pxVIDEOVoor de nieuwe WTW-unit Ubiflux Vigor werden alle onderdelen nieuw ontwikkeld, met als resultaat een verbeterd aerodynamisch ontwerp. Het toestel is dan ook stiller, efficiënter en compacter dan ooit. In deze video zet Sales Manager Dominique Casteleyn alle mogelijkheden op een rijtje.
Video

MODULERENDE WARMTEPOMP, AUTOMATISCH AANGEPAST AAN WARMTEBEHOEFTE

160pxCTC EcoAir 600M is een serie modulerende warmtepompen met een vermogen van 2,5-22 kW, die zich het hele jaar door automatisch aanpast aan de warmtebehoefte in huis.
Volledig artikel lezen

FLUISTERSTILLE DESIGN WARMTEPOMPEN

160pxEen van de meest courante bezwaren tegen lucht-water warmtepompen is de mogelijke geluidshinder. Dergelijke toestellen onttrekken hun warmte aan de buitenlucht.
Volledig artikel lezen

MEIPLASTICVRIJ

160pxGenius Water klanten stoppen met plastic ! U weldra ook?Stop met plastic dankzij een luxepakket thermobekers! Meiplasticvrij is gestart. De maand waarin we met zijn allen bewuster omgaan met het gebruik van plastic en initiatieven opzetten om de plastic soup te verminderen.
Volledig artikel lezen

http://sanilec.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Welke richting gaat ons energiebeleid na 26 mei uit?

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be