3 mei 2019


VAKINFORMATIE OVER SANITAIR, VERWARMING, KLIMATISATIE EN VENTILATIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxInstallateur kan waterschaarste helpen vermijden

Droogte en het nakend gebrek aan voldoende water domineerden de voorbije week het nieuws. Op de Kalmthoutse Heide gold tijdelijk code rood en de Vlaamse overheid kwam met het idee voor een waterafschakelplan op de proppen. Een noodzakelijk goed, wellicht, want volgens experten is België een van de landen met het hoogste niveau van waterstress.

Toch is het
volgens het Vlaams Kenniscentrum Water niet alleen aan de overheid om maatregelen te nemen. De installateur sanitair speelt in deze een minstens even belangrijke rol. Door het plaatsen, correct afstellen en bewust onderhouden van regenwaterinstallaties, bijvoorbeeld, kan hij er mee voor zorgen dat de beschikbare waterreserves optimaal benut worden. En hoe minder water er verspild wordt, hoe groter de kans dat drastische maatregelen zoals een afschakelplan vermeden kunnen worden.

Elise Noyez
Bladmanager

Lees ook
Installateur Dirk Vaes (Brati) vindt lekdetectiesysteem een absolute must
Komt er in volgende regeerperiode een plaatsingsstop voor stookolieketels?
Oostendenaars halen warmte vanaf heden uit de vuilzak

"WATERCRISIS BEPERKT ZICH NIET TOT EEN HETE ZOMER"

Vorige zomer kreunde heel België onder code oranje. Dit jaar staat ons volgens recente nieuwsberichten hetzelfde te wachten. Of erger nog. Voor Dirk Halet en Veerle Depuydt van het Vlaams Kenniscentrum Water is dat in ieder geval geen verrassing.
Volledig artikel lezen

TIJDIGE CONTROLE VRIJWAART GOEDE WERKING REGENWATERSYSTEEM

Een regenwatersysteem dat slecht of helemaal niet onderhouden wordt, wordt uiteindelijk niet meer gebruikt. Om optimaal gebruik te maken van regenwater, zijn deze handelingen daarom cruciaal.
Volledig artikel lezen

"LEKDETECTIESYSTEEM ZOU VERPLICHT MOETEN ZIJN"

160pxWater in huis. Zolang dat water zich in de daarvoor bestemde leidingen bevindt, is er niks aan de hand. Vervelender wordt het echter wanneer zich ergens een lek voordoet en al helemaal wanneer dat lek niet meteen opgemerkt wordt.
Volledig artikel lezen

UIT AL UW IDEEËN EN VERBETERVOORSTELLEN ONTSTOND EEN NIEUW CONCEPT

160pxViega-voorwandsysteem "Prevista" zet de toon op het vlak van flexibiliteit en montage. Met 'Prevista' geeft Viega als een van de toonaangevende systeemaanbieders de technische en economische voordelen van de voorwandtechniek een nieuw elan.
Volledig artikel lezen

TOTAALOPLOSSING VOOR VERWARMING EN AIRCONDITIONING

160pxDesign en comfort in perfecte harmonie: de Aquaciat Red Label uitvoering is een totaaloplossing voor verwarming en koeling van utiliteitsgebouwen. Monitoring op afstand verhoogt de betrouwbaarheid en bespaart u tijd.
Lees meer

DIGITALISERING RODE DRAAD DOORHEEN CEBEO TECHNOLOGIE 2019

160pxCebeo bekleedt als groothandel de unieke positie tussen de fabrikant en de gebruiker van de producten die het verdeelt. In die rol organiseert de distributeur elke twee jaar de vakbeurs Cebeo Technologie, traditioneel een forum waar partners-fabrikanten hun innovaties rechtstreeks voorstellen aan de professionele installateurs en gebruikers.
Volledig artikel lezen

http://sanilec.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Installateur kan waterschaarste helpen vermijden

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be