5 april 2019


VAKINFORMATIE OVER SANITAIR, VERWARMING, KLIMATISATIE EN VENTILATIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxDigitale oplossingen die uw werk verlichten

Wie afgelopen maand naar Messe Frankfurt trok, heeft het wellicht aan den lijve ondervonden: het was digitalisering troef op ISH. Van ketel tot handwaskraan, van circulatiepomp tot ventilatie-unit - elk toestel en elk onderdeel heeft vandaag zijn eigen app.

Misschien ziet u dat alles met lede ogen aan. Hoe eenvoudiger de klant zijn installatie met een app wil kunnen beheren, hoe moeilijker uw werk immers lijkt te worden. Echter, dat is slechts een deel van het verhaal. Met onze camera in de aanslag gingen wij op zoek naar
digitale oplossingen die het vooral voor de installateur gemakkelijker maken. Van online configurators tot interactieve installatiehandleidingen en zelfs laagdrempelige BIM-pakketten

Toch was digitalisering lang niet alles dat de klok sloeg op ISH 2019. Hieronder ontdekt u alvast een aantal productinnovaties, en verder loodsen we u graag nog langs enkele
andere algemene trends op de beursvloer.Elise Noyez
Bladmanager

Lees ook
3 topbedrijven in gesprek over digitalisering in de leefruimte
Intelligente thermostaten zijn sterker signaal dan Earth Hour
Steeds meer start-ups zetten in op duurzaamheid en energie-oplossingen
Nog steeds groot tekort aan ICT-specialisten en ander technisch personeel

VIDEO: DE MEERWAARDE VAN DIGITALE OPLOSSINGEN VOOR DE INSTALLATEUR

Wat wij onthouden van ISH? De alomtegenwoordigheid van digitale oplossingen én de meerwaarde die zij voor uw praktijk kunnen betekenen.
Bekijk de video

4 ACTUELE TRENDS OP ISH 2019

Toch was ISH veel meer dan digitalisering alleen. Deze vier trends zetten mee de lijnen uit.
Ontdek ze hier

NIEUWE BODEMWATERWARMTEPOMP LEVERT SWW TOT 20 L/MIN

160pxVIDEOCTC stelde op ISH de GSi 16 voor. Deze modulerende bodemwaterwarmtepomp voor CV en SWW is de grote broer van de GSi 12 en combineert een groot vermogen met een eenvoudige installatie. Danny Dierckens vertelt u in deze video de belangrijkste bijzonderheden.
Video

HET PERFECTE ECOLOGISCH ALTERNATIEF VOOR HET WATERLOZE URINOIR

160pxVIDEOEen doeltreffend alternatief voor het waterloze urinoir, dat bovendien perfect ecologisch is? Het bestaat! Roos Ysebaert, Marketing Manager van Delabie Benelux, legt uit hoe de unieke membraantechnologie van het Hybromatic Fino urinoir ervoor zorgt dat een goede spoeling en een optimale waterbesparing perfect hand in hand gaan.
Video

GROTE FORMATEN EN DOORGEDREVEN MODULARITEIT

160pxVIDEOHenco ziet het groots. Op ISH pakte de Belgische fabrikant uit met de grote formaten of Super Sizes. Met diameters van 75 en 90 mm en een doorgedreven modulariteit bieden zij de installateur heel wat mogelijkheden. Managing Director Wim Verhoeven toont alvast hoe eenvoudig de Super Sizes op de werkplek gemonteerd kunnen worden.
Video

DE OPLOSSING VOOR PERMANENT DICHTE VERBINDINGEN

160pxVIDEOMet 25 jaar praktijkervaring en meer dan 500 miljoen geïnstalleerde koppelingen heeft Uponor nu de perskoppelingen voor meerlagenleidingen volledig opnieuw uitgevonden. Het Uponor S-Press PLUS koppelingensysteem is de optimale oplossing voor het creëren van permanent dichte leidingverbindingen.
Video

INNOVATIEVE WATERSTOFKETEL PERFECT GESCHIKT VOOR RENOVATIE

160pxVIDEOEen eenvoudig en duurzaam alternatief voor de gaswandketel? Dat is volgens Christophe Leroy van Remeha de waterstofketel. Op ISH toonde de Managing Director in primeur hoe dit toestel de renovatie van een klassieke verwarmingsinstallatie kan verduurzamen.
Video

ACCURATE DRUKMETING IN DE KLEP

160pxVIDEORaar maar waar: de nieuwe VAV-klep van Trox beschikt niet langer over een meetkruis. De drukmeting gebeurt namelijk rechtstreeks in de klep. Bart Pennewaert demonstreert en licht de belangrijkste voordelen voor de installateur toe.
Video

COMPACTE EN PRAKTISCHE WTW-UNIT DANKZIJ BEPERKT AANTAL ONDERDELEN

160pxVIDEOVoor de nieuwe WTW-unit Ubiflux Vigor werden alle onderdelen nieuw ontwikkeld, met als resultaat een verbeterd aerodynamisch ontwerp. Het toestel is dan ook stiller, efficiënter en compacter dan ooit. In deze video zet Sales Manager Dominique Casteleyn alle mogelijkheden op een rijtje.Hij werpt ook kort een blik op het Air Excellent luchtverdeelsysteem en het nieuwe designventiel Helix.
Video

GASWANDKETEL KRIJGT MAKE-OVER

160pxVIDEOViessmann stelde op ISH de nieuwe Vitodens voor. Patrick O licht de belangrijkste features van de vernieuwde gascondensatieketel toe, van het uiterst diepe modulatiebereik tot het eenvoudig verplaatsbare regelingspaneel.
Video

3 TOEVOEGINGEN VOOR EEN DUURZAAM WARMTENET

Al sinds 1958 voedt de elektriciteitscentrale van Luminus een ondergronds netwerk van leidingen dat de restwarmte van de elektriciteitscentrale verdeelt over de stad. Dankzij drie concrete ingrepen werd het stadsverwarmingsnet nu heel wat duurzamer.
Lees meer

OMSCHOLING IN BOUWSECTOR WORDT FISCAAL AANGEMOEDIGD

De Confederatie Bouw is tevreden dat de Kamercommissie Sociale Zaken het opleidingsbudget, een deel van de arbeidsdeal, heeft goedgekeurd. Wie zijn ontslag krijgt, kan een deel van de ontslagpremie op een fiscaal gunstige manier investeren in omscholing.
Lees meer

WEG MET LUCHT EN VUIL IN CV-INSTALLATIES

160pxLucht en vuil in cv-installaties zijn een veelvoorkomend probleem. Voor een duurzame en efficiënte installatie is het daarom van belang om zowel een lucht- als vuilafscheider te plaatsen.
Lees meer

VIEGA SMARTPRESS VEREENVOUDIGT INSTALLATIE EN BEPERKT DRUKVERLIEZEN

160pxVoor installateurs zijn te hoge drukverliezen bij fittingen een veel voorkomend probleem. Smartpress, het nieuwste buisleidingsysteem van Viega, biedt een doeltreffende oplossing hiervoor.
Volledig artikel lezen

http://sanilec.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Digitale oplossingen die uw werk verlichten

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be