22 maart 2019


VAKINFORMATIE OVER SANITAIR, VERWARMING, KLIMATISATIE EN VENTILATIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxConcrete tips voor een optimale warmtepompinstallatie

Warmtepompen zijn lang geen technologie van de toekomst meer; vandaag zijn ze alomtegenwoordig. Maar vergis u niet! Niet elke warmtepomp kan zomaar over dezelfde kam geschoren worden. Naast het ondertussen gekende onderscheid tussen lucht/lucht-, lucht/water-, en geothermische warmtepompen, bestaat er ook een wezenlijk verschil tussen elektrische en gaswarmtepompen. Die eerste combineert u uiteraard best met pv-panelen, maar weet u bijvoorbeeld ook hoe u een hybride systeem vormgeeft?

Voor de meest gangbare warmtepompsystemen verzamelden wij in ieder geval
29 concrete installatietips. Op ISH 2019 ontdekten we bovendien talloze manieren waarop de digitalisering de installatie en het onderhoud van al uw systemen kan vereenvoudigen.

Elise Noyez
Bladmanager

Lees ook

Ooit al gedacht aan een pick-up als bedrijfsvoertuig?
Een bron aan informatie over warmtenetten en WKK's
Ontmoet de winnaars van de Sanilec Awards tijdens de feestelijke uitreiking
Het belang van vakbladen voor de HVAC-professional

VIDEO: HOE VEREENVOUDIGEN DIGITALE OPLOSSINGEN UW WERK?

Wie tussen 11 en 15 maart naar Frankfurt afzakte voor een bezoek aan ISH, kwam ongetwijfeld met een hoop impressies terug naar huis. Wij onthouden onder andere de alomtegenwoordigheid van digitale oplossingen én de meerwaarde die zij voor uw praktijk kunnen betekenen.
Bekijk de video

INSTALLATIE WARMTEPOMP NIET NOODZAKELIJK COMPLEX

We vallen ongetwijfeld in herhaling als we zeggen dat nieuwe teOnchnieken, zoals de warmtepomp, vaak een drempel zijn voor zowel de jongere installateurs als voor de oudere generatie professionals.
Volledig artikel lezen

DE IDEALE WARMTEPOMP VOOR IEDERE NIEUWBOUWWONING

160pxEen groenere toekomst, daar wilt u graag aan meewerken? U dient een installatie te voorzien voor een nieuwbouwproject of een totale renovatie? Hier wilt u een comfortabele verwarming met een hoog rendement en een lage uitstoot integreren? Dan is een lucht-water warmtepomp beslist een ideale groene en efficiënte keuze.
Volledig artikel lezen

2 NIEUWE LUCHT/WATER-WARMTEPOMPEN VOOR BINNENOPSTELLING

160pxModulair systeem of alles-in-éénoplossing
Vanaf maart vullen twee nieuwe lucht/water-warmtepompen voor binnenopstelling het Vaillant-gamma aan: de flexibele, modulaire versoTHERM plus en de recoCOMPACT exclusive, een totale comfortoplossing.

Volledig artikel lezen

MAAK KENNIS MET ESTHETISCHE WARMTEPOMP VITOCAL 200-A

160pxDeze nieuwe, bijzonder esthetische warmtepomp maakt op ecologische en zuinige wijze gebruik van de warmte in de buitenlucht. Ze is geschikt om enkel te verwarmen of zowel te verwarmen als te koelen en kan een energieprestatiecoëfficiënt (COP) volgens EN 14511 voorleggen die tot de hoogste op de markt behoort (tot 5 (A7/W35)).
Lees meer

CV-KETELS IDEAAL GESCHIKT VOOR COMBINATIE MET ENERGION M WARMTEPOMPEN

160pxATAG Verwarming is al sinds 1948 thuis in energie en heeft doorheen zijn bestaan meerdere veranderingen op de energiemarkt meegemaakt, maar geen grotere dan nu het geval is.
Volledig artikel lezen

KOM NAAR DE FEESTELIJKE UITREIKING VAN DE SANILEC AWARDS 2019

Op donderdagavond 4 april is het zover! De Sanilec Awards zet met deze eerste editie het kruim van de Belgische installatiesector in de bloemetjes. Het event vindt plaats in de HippoLoggia te Waregem.
Schrijf u hier in

IN ELKE VLOER VLOERVERWARMING DANKZIJ UNIEK SYSTEEM

160pxMet behulp van een gepatenteerde slijpmachine die het Nederlandse bedrijf JK Vloerverwarming zelf heeft ontwikkeld - de 'Floorgrinder' - kan 'stofvrij' een strak sleuvenpatroon in bijna elke soort chape worden geslepen.
Lees meer

WEG MET DE LELIJKE GEVELKAST

160pxBij de plaatsing van een gastank hoort een drukregelaar, die de druk verlaagt van hoge- over midden- naar lagedruk. Tot voor kort maakte Antargaz standaard gebruik van een gevelkastje met tweedetrapsontspanner.
Volledig artikel lezen

DE VENTILATIE-UNIT DIE ZO GOED SCOORT, DAT ELDERS BESPAARD KAN WORDEN

160pxIn Vilvoorde werd onlangs de eerste fase opgeleverd van een woonerf dat in totaal 950 wooneenheden zal beslaan. Het eerste deel - genaamd De Vier Fonteinen - omvat 138 appartementen en een commerciële ruimte, inclusief een grote binnentuin.
Volledig artikel lezen

ER ZIT EEN BEETJE VANDAAL IN ELK VAN ONS

160pxVan een onschuldige kwajongensstreek tot het bewust losrukken en vernielen van toestellen … vandalisme kan heel wat vormen aannemen. In slechts 10 % van de gevallen zou het moedwillig gebeuren, maar het kost eigenaars en uitbaters van publieke plaatsen jaarlijks wel handenvol geld.
Volledig artikel lezen

PRAKTISCHE VOORDELEN VAN MODERNE PICK-UPS

Marktkramers, aannemers, land- en tuinbouwers, loonwerkers, boswachters … Kortweg de moderne ondernemers, die professioneel over extra laadruimte willen beschikken, regelmatig zware aanhangwagens slepen en zo onvervalste 4x4-eigenschappen najagen, kunnen niet omheen de praktische voordelen die moderne pick-ups te bieden hebben.
Volledig artikel lezen

http://sanilec.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Concrete tips voor een optimale warmtepompinstallatie

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be