21 februari 2019


VAKINFORMATIE OVER SANITAIR, VERWARMING, KLIMATISATIE EN VENTILATIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxEnergiecentrales moeten individuele verwarming vervangen

In sommige steden is het al verplichte kost: de centrale stookplaats. Onder andere in Antwerpen en Roeselare moeten collectieve woongebouwen, zowel bij nieuw- als bij heropbouw, sinds eind 2017 voorzien zijn van een centrale stookruimte met bijbehorende leidingschachten. Laat u echter niet misleiden door de term centrale stookplaats. De centrale opwekking van energie gebeurt vandaag steeds vaker op een hybride of zelfs volledig duurzame manier, zoals met een warmtepomp. Er wordt daarom steeds vaker over een energiecentrale gesproken. Belangrijker dan de naam, is hoe dan ook dat u weet hoe eraan te beginnen. Binnenkort is het immers misschien ook in uw stad een verplichting.

Elise Noyez
Bladmanager


Lees ook
Eén centrale verwarmingsbron voor Antwerps project Nieuw Zuid
Sluitstuk van regelgeving rond warmtenetten is klaar
Wat is de rol van gas en stookolie in de energietransitie?
Gouden Baksteen voor Mechels burgemeester Bart Somers
Vier mogelijkheden om uw bestelwagen te financieren
Ga gratis naar ISH als lezer van Sanilec

ENERGIECENTRALES MOETEN INDIVIDUELE VERWARMING VERVANGEN

De term centrale stookplaats is in feite achterhaald. Stoken doet immers denken aan een verbrandingsproces waarbij er warmte wordt opgewekt. Dat, terwijl er in een warmtepomp of zonneboiler niet eens verbranding optreedt en sommige projecten behalve een warmte- ook een koudevraag hebben.
Volledig artikel lezen

DE INSTALLATIE VAN EEN WARMTEPOMP IS HEUS NIET ZO COMPLEX

Nieuwe technieken zijn vaak een drempel voor zowel de jongere installateurs als voor de oudere generatie professionals, maar dankzij deze concrete tips kan u meteen aan de slag met de installatie van een warmtepomp.
Volledig artikel lezen

DE IDEALE WARMTEPOMP VOOR IEDERE NIEUWBOUWWONING

160pxEen groenere toekomst, daar wilt u graag aan meewerken? U dient een installatie te voorzien voor een nieuwbouwproject of een totale renovatie? Hier wilt u een comfortabele verwarming met een hoog rendement en een lage uitstoot integreren? Dan is een lucht-water warmtepomp beslist een ideale groene en efficiënte keuze.
Volledig artikel lezen

BOUWBEDRIJVEN WILLEN FLEXIBEL WERKEN

Een bouwbedrijf kan en mag zijn bouwvakarbeiders overuren laten doen. Daarvoor zijn diverse systemen, maar die hebben elk hun eigen regels en het ene systeem is al complexer dan het andere.
Lees meer

GA GRATIS NAAR ISH 2019 ALS LEZER VAN SANILEC

Van 11 tot 15 maart 2019 vindt in Frankfurt am Main 's werelds belangrijkste vakbeurs voor duurzame sanitaire toepassingen, innovatief badkamerdesign, energiezuinige verwarmingstechnieken, en milieuvriendelijke systemen voor airconditioning, koeling en ventilatie plaats.Volledig artikel lezen

RADISSON BLU VERTROUWT OP ACV BELGIUM

Na een succesvolle eerste samenwerking in Hasselt kreeg verwarmings- en warmwaterspecialist ACV opnieuw het vertrouwen van hotelketen Radisson Blu. Na de Radisson Blu en Park Inn hotels in de Tweetorenwijk te Hasselt kreeg ACV Belgium de opdracht het nieuwe Radisson Blu Hotel aan het station in Brugge te voorzien van een sanitaire warmwateroplossing.
Volledig artikel lezen

MONOBLOC CONDENSERENDE GASKETELS KLASSE A.

160pxTAU UNIT is een onmiskenbare Riello-ketel. Alle componenten werden vernieuwd en hertekend met het oog op een perfectionering van zijn werking met nul debiet. Nieuw materiaal met een uitzonderlijk lage uitzettingsgraad van de rookgasleidingen.
Volledig artikel lezen

HOE BLIJVEN STOOKOLIEKETELS UP TO DATE?

Dat een regelmatig onderhoud voor de veiligheid en levensduur van een verwarmingsketel een cruciale pijler is, is gemeengoed. Die evidentie gaat uiteraard ook op voor stookolieketels.
Volledig artikel lezen

SANITAIRE INSTALLATIE IN BAR BESTAND TEGEN ELKE VORM VAN MISBRUIK

Sanitaire installaties in publieke gebouwen hebben het vaak hard te verduren. Maar dat is eigenlijk klein bier in vergelijking met toiletten en ander sanitair dat in bars of cafés is geïnstalleerd.
Volledig artikel lezen

VIER MOGELIJKHEDEN OM UW BESTELWAGEN TE FINANCIEREN

Staat u op het punt om een bestelwagen aan te kopen? En u stelt zich vragen hoe die het best te financieren? We zetten de verschillende mogelijkheden op een rijtje.
Volledig artikel lezen

http://sanilec.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Verplicht uw stad binnenkort de centrale stookplaats?

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be