naar top
Menu
Logo Print
01/07/2019 - EVERGREEN

TRENDS IN DE BADKAMER

HOE GEEF JE DE "OASE VAN RUST" VORM?

De badkamer van de toekomst begint stilaan vorm te krijgen. Ze is gevuld met producten die een gevoel van luxe en comfort opwekken, maar tegelijk op een verantwoorde manier omgaan met water en energie. Niet altijd even eenvoudig, maar een opdracht die u dankzij allerlei technologische ontwikkelingen wel waar kan maken.

badkamer

water, badkamerMINDER WATER, MAAR HETZELFDE COMFORT

Heel wat technologieën en ontwikkelingen zijn erop gericht om zo min mogelijk water te verbruiken, zonder evenwel het comfort van de gebruiker in het gedrang te brengen.

badkamer, hightechHIGHTECH IN DE BADKAMER

Comfort en wellness, dat betekent steeds vaker: automatisatie, personalisatie en digitalisering. De nadruk ligt dan ook steeds meer op de sturing, de interface en de mogelijkheid tot personalisatie.

douchegootVERLENGBARE EN INKORTBARE DOUCHEGOTEN

De inloopdouche is niet meer weg te denken, en ook meerdere sproeikoppen zijn vandaag de norm. Om al dat water zonder problemen de baas te kunnen, bestaan allerlei afvoersystemen. Vooral de douchegoot is populair, zeker omdat dat systeem de laatste jaren een enorme evolutie heeft doorgemaakt.

hangtoilet, badkamerHANGTOILETTEN MET OF ZONDER TECHNOLOGISCHE SNUFJES

In het kleinste kamertje kan men tegenwoordig meestal een hangtoilet vinden. Dergelijke toiletten kunnen op drie manieren worden ingebouwd, maar voor de installatie is het vooral belangrijk dat aan de voorwaarden inzake plaatsinname en draagkracht voldaan is én dat de voorzieningen voor alle extra technologische snufjes voorzien zijn.

EN ALS U DAT ALLEMAAL MODULAIR KAN OPBOUWEN?

In veel bouwprojecten vormen de inrichting en afwerking van de badkamers een vervelende bottleneck. Op geen enkele andere locatie passeren immers zoveel verschillende gespecialiseerde vakmensen per vierkante meter de revue. De coördinatie van deze werkzaamheden in goede banen leiden is geen evidentie. Er bestaat echter een alternatief dat zowel kosten- als tijdsefficiënt is: de prefab of modulaire badkamer.