naar top
Menu
Logo Print
18/04/2019 - EVERGREEN

ALLES OVER WATERBEHANDELING

VOOR EEN OPTIMALE EN VEILIGE WATERKWALITEIT

Waterbehandeling betreft elk proces dat de waterkwaliteit afstemt op het eindgebruik (drinkwater, industriële watervoorziening, irrigatie, rivierbeheer, waterrecreatie etc.) en behelst het verwijderen van verontreinigingen en ongewenste componenten, of het verkleinen van hun concentratie. Afhankelijk van het specifieke gebruik gelden bepaalde verplichtingen en richtlijnen. 

legionellaLEGIONELLABEHEERSING

Legionella vormt een gezondheidsrisico in tal van installaties. In dit hoofdstuk bespreken we daarom:

de gevaren van legionella;
de wettelijke vereisten inzake legionellabeheersing;
de bepalingen van de BBT;
het evenwicht tussen legionellabeheersing en energiebesparing.

hard water, ontharden, kalkHARD WATER

Het leeuwendeel van de huishoudens in België wordt op een of andere manier met de negatieve gevolgen van kalk in het leidingwater geconfronteerd. Maar wat betekent dat precies, en wat kan u eraan doen?

de gevolgen van hard water;
ontharden met ionenwisselaars.

"WATERCRISIS BEPERKT ZICH NIET TOT EEN HETE ZOMER"

Uit onderzoek van de VN blijkt dat België tot de landen met het hoogste niveau van waterstress behoort. Dirk Halet, Veerle Depuydt (beiden Vlakwa) en Stijn Van Hulle (UGent) lichten toe wat dat precies betekent, wat de gevolgen zijn voor onze economie en ecologie en hoe we ons ertegen kunnen wapenen. Conclusie? De installateur speelt hierin een actieve rol.

regen, regenwaterHERGEBRUIK VAN REGENWATER

Sinds 2014 moeten nieuwe eengezinswoningen groter dan 40 m² in Vlaanderen van een hemelwaterput van minstens 5.000 liter worden voorzien. In Brussel gelden al sinds 2006 gelijkaardige verplichtingen. Echter, daar begint het verhaal maar.