naar top
Menu
Logo Print
14/12/2018 - EVERGREEN

VERWARMEN MET STOOKOLIE 

file://fileserver/Magbeelden/MSNBE/MSNBE0172/A05/150921VAV0005.jpg
De brander in een modulerende ketel kan traploos zijn vermogen bijstellen en zo precies genoeg warmte leveren als nodig

Hoewel de stookolieketel het in de media soms hard te verduren krijgt, verwarmen nog steeds zo'n 3 miljoen Belgen hun woning met een stookolieketel. Om dat op een zo duurzaam en veilig mogelijke manier te doen, is onder andere een regelmatig onderhoud een cruciale pijler. Maar ook de sector blijft constant naar verbeteringen zoeken.

stookolie, onderhoud, ketelonderhoudHOE HOU JE EEN STOOKOLIEKETEL IN TOPVORM?

De wettelijke verplichting voor het onderhoud van stookolieketels ligt niet voor niets op een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Maar volstaat dat ook? Eén ding is alvast zeker: wie het beste uit een stookolieketel wil halen, moet verder kijken dan de ketel alleen.

stookolie, ketelonderhoud, rookgasanalyse, verbrandingsgasanalyseHET HOE EN WAAROM VAN EEN JUISTE VERBRANDINGSGASANALYSE

Een centraal en wettelijk verplicht onderdeel van elk ketelonderhoud is het meten van de verbrandings- en andere waarden. Dankzij elektronische meetinstrumenten een schijnbaar eenvoudige opdracht, die evenwel heel wat aandacht vraagt.

stookolieketel, stookolieMODULERENDE STOOKOLIEKETELS

Een cv-ketel die moduleert, presteert beter. Lange tijd was moduleren het alleenrecht van gasketels, maar ondertussen gaan ook stookoliebranders naargelang van de warmtebehoefte harder of zachter kan branden.

De familie OpdebeeckDuurzaam verwarmen met stookolie? Go Hybrid!
Een perfecte match bestaat tussen stookolie en zon. Een condenserende stookolieketel is eenvoudig te combineren met een zonneboiler voor de productie van het sanitair warm water. Dit maakt dat er een hybride en duurzame installatie ontstaat. Naast de milieuvriendelijke impact heeft deze installatie ook het voordeel dat de gebruiker 10% kan besparen wat overeenstemt met 200 à 300 liter stookolie per jaar.
Lees meer

TAU unitRiello TAU Unit is vernieuwd!
TAU UNIT is een onmiskenbare Riello-ketel. Alle componenten werden vernieuwd en hertekend met het oog op een perfectionering van zijn werking met nul debiet. Nieuw materiaal met een uitzonderlijk lage uitzettingsgraad van de rookgasleidingen.

Lees meer