naar top
Menu
Logo Print

ZIJN WARMTEPOMPEN DE TOEKOMST?

Een warmtepomp kan warmte op relatief lage temperatuur benutten voor toepassingen op hogere temperatuur. Ze kan warmte uit de omgeving (lucht, water of bodem) op voldoende hoge temperatuur brengen voor de toepassing van onder andere de verwarming van woningen en sanitair warm water.

SOORTEN WARMTEPOMPEN

Warmtepompen zijn bijzonder efficiënt
Warmtepompen zijn bijzonder efficiënt

Het rendement van een warmtepomp is niet voor elke soort warmtepomp gelijk. Hoe constanter en hoger de temperatuur van de bron (lucht, water, grond) waaruit de warmtepomp zijn warmte put, hoe hoger de opbrengst van de warmtepomp. 

Lucht-luchtwarmtepompen

Lucht-waterwarmtepompen 

Geothermische warmtepompen

Dat men er ook passief mee kan koelen, is een belangrijk voordeel van geo­thermische warmtepompen. Het verbruikt bijna niets om te koelen en het komt bovendien ook de bodem ten goede. 

Gaswarmtepompen

 

Adsorptie is een fysisch-chemisch proces waarbij een vloeistof of een gas aan het oppervlak van een vast lichaam wordt vastgehouden.
Adsorptie is een fysisch-chemisch proces waarbij een vloeistof of een gas aan het oppervlak van een vast lichaam wordt vastgehouden

 

 

 

Adsorptie warmtepompen

Adsorptie is een fysisch-chemisch proces waarbij een vloeistof of een gas aan het oppervlak van een vast lichaam wordt vastgehouden. Zo wordt er, onder de juiste fysische omstandigheden (druk, temperatuur), energie opgeslagen in de vaste stof.

 

 

 

  

 Voor het verwarmen van zwembadwater wordt de lucht-waterwarmtepomp in België het vaakst toegepast
 Voor het verwarmen van zwembadwater wordt de lucht-waterwarmtepomp in België het vaakst toegepast

 

 

Zwembadwarmtepompen

Hoewel warmtepompen populariteit blijven winnen, moeten ze als verwarmingssysteem nog vaak hun meerdere erkennen in olie- en gasketels. Dat geldt niet voor zwembadverwarming. Voor het verwarmen van zwembadwater wordt de lucht-waterwarmtepomp in België het vaakst toegepast. 

 

 

  

DO'S AND DON'TS BIJ INSTALLATIE

Het installeren van een warmtepomp is niet zo complex als men zou denken.   

HYBRIDE OPSTELLING

D.m.v. simulatie bestuderen we het dynamische systeemgedrag en de impact op het systeemrendement. Met de verworven inzichten optimaliseren we stapsgewijs het energieverbruik.

 

WARMTEPOMPEN IN COMBINATIE MET PV-PANELEN
De zuinigste en duurzaamste oplossing is de warmtepomp (in het bijzonder de geothermische warmtepomp), gecombineerd met fotovoltaïsche zonnepanelen en een warmtepompboiler.

De ideale warmtepompDe ideale warmtepomp voor iedere nieuwbouwwoning
Een groenere toekomst, daar wilt u graag aan meewerken? U dient een installatie te voorzien voor een nieuwbouwproject of een totale renovatie? Hier wilt u een comfortabele verwarming met een hoog rendement en een lage uitstoot integreren? Dan is een lucht-water warmtepomp beslist een ideale groene en efficiënte keuze.

Lees meer