naar top
Menu
Logo Print

VANDEN BERGH BOUWT ZIJN LOGISTIEK EN STRATEGIE UIT

GROEI, VERSTERKING EN UITBREIDING, PRECIES WAT EEN FAMILIEBEDRIJF NODIG HEEFT

In enkele jaren tijd is Vanden Bergh, groothandelaar-distributeur van sanitair, verwarming, waterbehandeling en hernieuwbare energie, erin geslaagd om op een opmerkelijke wijze een plek te verwerven op de bijzonder concurrentiële Belgische markt. Het intussen groot geworden familiebedrijf realiseerde een snelle en constante geografische uitbreiding in het zuiden van het land en rond Brussel en liet daardoor eind 2017 een groei van 7% optekenen. Dit jaar verstrekt het bedrijf zijn strategische positie en optimaliseert het zijn logistieke capaciteit om zich op een verdere groei voor te bereiden. Waarom loopt iedereen plots storm bij Vanden Bergh ?Vanden Bergh

HET VANDEN BERGH MODEL

In een korte tijd is het familiebedrijf Vanden Bergh erin geslaagd om een voortreffelijke plek te verwerven op de reeds bijna verzadigde markt van Belgische sanitairgroothandelaren. Dit opmerkelijke succes is te danken aan een uitgesproken klantgerichte benadering. De klanten zijn immers de belangrijkste zorg en er worden geen investeringen gespaard om hen volkomen tevreden te stellen. Vanuit de vestiging in Gembloers, het knooppunt van de organisatie, werken de administratieve en logistieke afdelingen dag en nacht om de stocks snel te verwerken en te verzenden. Daarbij wordt geen enkele van de nochtans toenemende bestellingen over het hoofd gezien. De tien goed gelegen en makkelijk bereikbare professionele verkooppunten, waarvan vijf met showroom, bieden een steeds concurrentiëler en vollediger assortiment aan, horizontaal door de diverse categorieën van artikels en gepresenteerde technieken met een bijna didactische indeling, en verticaal door de omvang van de zorgvuldig geselecteerde assortimenten. U wordt er onthaald door verkoopteams uit het werkveld, ervaren en voortdurend opgeleide professionals die relevante informatie verschaffen en een persoonlijke en toegewijde service garanderen. Klanten die op volle toeren draaien, kunnen ook terecht op het e-commerceplatform. Zo kunnen ze tot 23 uur benodigdheden bestellen die de volgende dag al op de werf worden geleverd.

UITBREIDING EN HERZIENE STRATEGIE

KOPEN, GROEIEN EN HET BESTAANDE MODEL VERBETEREN

Door de constante omzetgroei van de afgelopen jaren kon het bedrijf investeren en zich ontwikkelen om zijn verkoopnetwerk uit te breiden en te voldoen aan de steeds toenemende vraag. De gedelegeerd bestuurder Michel Vanden Bergh heeft er dit jaar voor gekozen om te investeren in de aankoop in volle eigendom van de gebouwen en terreinen van het logistieke centrum van Gembloers en in de aanzienlijke uitbreiding van de opslagcapaciteit van de vestiging van 8.000 naar 11.600 m². Het zijn beslissingen die een goed huisvader zou nemen en met een ambitie die een geplande strategie aankondigt, namelijk de weg vrijmaken voor nieuwe geografische uitbreidingen op korte en middellange termijn. In 2018 werd er ook een derde fase in de verbetering van het bestaande model verwezenlijkt. De vestiging van Doornik is namelijk verhuisd naar een toplocatie op een belangrijke verbindingsweg van de stad. De vestiging biedt voortaan ruimere lokalen, een state-of-the-artwinkel en een showroom die de nieuwe stijl van Vanden Bergh weerspiegelt. De vestiging trekt aan door de strakke en stijlvolle indeling en de segmentering die zorgt voor een volledige en vergelijkende presentatie van de uitgebreide assortimenten van meteen beschikbare artikels en technieken.

Schrijf u in en plaats tot 23 uur uw bestelling online op www.shopvandenbergh.be.
Ontvang de goederen de volgende dag al bij u thuis of op de werf!

VANDEN BERGH

VANDEN BERGH

RUE DE LA POSTERIE 21
5030 GEMBLOUX
+3281615458