naar top
Menu
Logo Print

Vloerverwarming bevestigen op akoestische en thermische isolatie, hoe beantwoorden aan de normen ?

Een klassieke en economische manier om een vloerverwarmingssysteem te bevestigen in de vloer is door het in de thermische uitvullaag te “tacken". Dit is niet mogelijk bij de aanwezigheid van een akoestisch membraan, omdat de doorprikking de effectiviteit van het membraan sterk zou verminderen. Hoe een vloerverwarming bevestigen terwijl wordt voldaan aan de akoestische en thermische isolatienormen tussen verdiepingen in appartementsgebouwen?

De verplichting van een zwevende plaatsing

De verplichting van een zwevende plaatsingDe bevestiging van de vloerverwarmingsbuizen in een vooraf uitgevoerde thermische uitvullaag is de eenvoudigste, snelste en meest economische plaatsingsmethode. Deze techniek is echter niet mogelijk tussen verdiepingen in appartementsgebouwen omdat het, om de prestaties van het geplaatste akoestische membraan te behouden, absoluut verboden is om het membraan te doorprikken en de buizen door het membraan te bevestigen. Tot nu toe moest er worden gekozen voor een zwevende plaatsing van de vloerverwarming dat werd vastgehouden op roosters of in noppen membranen. Deze zwevende oplossingen zijn arbeidsintensiever en veel duurder om uit te voeren.

 

Een unieke, economische en efficiënte oplossing

Insulco, de Belgische specialist in onderlagen voor chapes, brengt een revolutie teweeg op de markt van de vloerverwarming door het eerste paneel met hoge thermische en akoestische prestaties te presenteren waarin de buizen rechtstreeks met conventionele tackers kunnen worden bevestigd. Getest door het WTCB, behaalt insulPano een uitzonderlijke en unieke Delta Lw van 35 dB in contactgeluidisolatie. Tot nu toe was het noodzakelijk om ofwel te kiezen voor een akoestische prestatie onderlaag, maar waardoor het verboden was om een vloerverwarmingssysteem te bevestigen, of om panelen te gebruiken die een bevestiging mogelijk maakt maar geen zeer hoge akoestische isolatie bieden. InsulPano biedt voor het eerst de mogelijkheid om hoge akoestische prestaties te combineren met de bevestiging van een vloerverwarmingssysteem.

Een eenvoudige uitvoering

Een eenvoudige uitvoeringDeze innovatie voldoet aan de akoestische normen en aan de EPB eisen, er is geen andere thermische isolatie tussen verdiepingen nodig waardoor de plaatsing echt heel eenvoudig is voor iedereen! insulPano wordt eenvoudig van rand tot rand geplaatst op een vlakke technische uitvullaag. De verbindingen worden dicht gemaakt met de overlappingen en de tape die bij de panelen wordt geleverd. Het is dan voldoende om de buizen rechtstreeks op het paneel te bevestigen door gebruik te maken van de korte “tackerclips" van de leverancier van de vloerverwarming. Hierop kan vervolgens een traditionele of vloeibare chape worden uitgevoerd.

Een innovatie van de specialist in ondervloeren voor chapes

Een innovatie van de specialist in ondervloeren voor chapesHet verbeteren van de akoestiek van gebouwen is altijd de specialiteit geweest van insulco, een bedrijf dat al meer dan 30 jaar onderlagen ontwikkelt, produceert en verkoopt. Door een unieke en uitstekende Delta Lw van 35 dB Delta Lw te hebben behaald bij het WTCB op een naakte betondal zonder de hulp van een thermische uitvullaag, overtreft de insulPano alle bestaande oplossingen die vandaag op de markt zijn! Als plaatser kan u voortaan uw klanten in één stap een hoogwaardige akoestische en thermische isolatie aanbieden die uw vloerverwarmingssysteem ondersteunt !

Neem contact met ons op om deze nieuwigheid te ontdekken of ga naar de website die gewijd is aan de onderlagen voor chapes www.insulit.be.

INSULCO

INSULCO

RUE BUISSONS AUX LOUPS 1A
1400 NIVELLES
+3267411610
+3267411616