naar top
Menu
Logo Print

Renson Healthbox 3.0 wint Batimat Innovation Award

De Healthbox 3.0 is slim, energiezuinig en is eenvoudig te installeren
magazine

Healthbox 3.0 zorgt op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis. De nieuwe generatie vraaggestuurde ventilatie communiceert actief met zowel de bewoner als de installateur via een bijbehorende applicatie. De gebruiker heeft altijd en overal zicht op de luchtkwaliteit in huis en de activiteiten van het ventilatiesysteem, de installateur wint dan weer tijd bij de installatie en opvolging van het ventilatiesysteem.
Dankzij ingebouwde sensoren die het vochtgehalte, het CO2- en/of VOC-niveau continu monitoren, past Healthbox 3.0 het ventilatieniveau aan waar en wanneer nodig. De SmartConnect-aansluiting maakt van Healthbox 3.0 een geconnecteerd ventilatiesysteem voor een smart home. De ventilatie-unit is compact en strak ontworpen en is uitgerust met een nieuwe, extra energiezuinige en stille ventilator. De Healthbox 3.0 maakt deel uit van het ventilatiesysteem C+ (toevoer via raamverluchting) en zorgt voor een winst op het E-peil van de woning tot 23 punten.
Met behulp van klepcollectoren kunnen meer ruimtes (tot maximaal 11) geventileerd worden dan de beschikbare 7 aansluitingen op de ventilatie-unit. Zo kan het Smartzone-principe (met ook afvoer in de slaapkamers) eenvoudiger toegepast en compacter geïnstalleerd worden met minder leidingen.
De speciaal ontwikkelde installatieapp maakt het installateurs nog gemakkelijker om de ventilatie-unit geïnstalleerd en ingeregeld te krijgen. Alle parameters zoals drukval, ingesteld debiet … worden gevisualiseerd aan de hand van een overzichtelijk stappenplan. Ook het manueel instellen van dipswitches behoort tot het verleden en gebeurt voortaan via de app, zodat het debiet van afzonderlijke afvoerpunten direct bijgeregeld kan worden. Bovendien worden automatisch de nodige documenten opgemaakt voor de EPB-aanvraag, en geeft de app toegang tot de ‘My Lio’-webportal om alle installaties te kunnen beheren en werven op te volgen, zonder overbodig papierwerk.

Bekijk hier de Healtbox 3.0-installateursvideo. 

RENSON VENTILATION

RENSON VENTILATION

+3256627111
+3256602851