naar top
Menu
Logo Print

Belgian Flue Gas Experts lanceren charter en kwaliteitslabel

De ondertekenaars van het charter garanderen uitsluitend kwalitatieve rookkanalen te leveren
magazine

Begin oktober lanceerden de Belgian Flue Gas Experts, een groepering van de belangrijkste Belgische invoerders en fabrikanten van rookgasafvoerkanalen, een charter én een kwaliteitslabel: Quality Chimney. Het charter is een vrijwillige engagementsverklaring waarbij ondertekenaars Egeda, Eurotip, Isoleco, Poujoulat en Ubbink garanderen uitsluitend kwalitatieve rookkanalen te leveren die in overeenstemming zijn met de Europese en Belgische regelgeving, en geen materialen van twijfelachtige oorsprong. Met het charter en een eerste communicatiecampagne willen de Belgian Flue Gas Experts alle installateurs van rookgasafvoerkanalen overtuigen om te kiezen voor merken die het Quality Chimneylabel dragen. Zo zijn zowel zij als hun eindklanten zeker van de beste kwaliteit en de hoogste veiligheid en efficiëntie.

Om installateurs te overtuigen om te kiezen voor rookgasafvoeroplossingen van een Belgian Flue Gas Expert in plaats van voor materialen van twijfelachtige oorsprong, voeren de Belgian Flue Gas Experts dit najaar een eerste communicatiecampagne waarin het Quality Chimney-kwaliteitslabel verwerkt wordt in het beeld van een glas en een flesje trappist. De slogan luidt: “Voor uw bier vertrouwt u op Belgische expertise. Waarom dan niet voor uw rookgasafvoer?”.

Vanaf volgend jaar plannen de Belgian Flue Gas Experts communicatieacties waarbij vooral gefocust zal worden op specifieke aspecten van rookgasafvoertechnieken waarop aanbieders die geen lid zijn van de Belgian Flue Gas Experts vaak de mist in gaan, zoals (brand)veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie. Daarnaast kan iedereen met technische, juridische, commerciële of andere vragen over rookkanalen, schoorstenen of rookgasafvoertechieken voortaan bij de Belgian Flue Gas Experts terecht voor een antwoord met kennis van zaken. Meer info is te vinden op www.qualitychimney.be