naar top
Menu
Logo Print

2.106 zonnepanelen zorgen voor CO2 reductie van 378.131,6 ton

De Brug vzw staat grotendeels in voor eigen energieproductie
magazine

De Brug VZW, een maatwerkbedrijf gelegen te Mortsel, heeft een belangrijke investering gedaan door 2.106 zonnepanelen te laten plaatsen op de daken van de bedrijfsgebouwen. Dat is goed voor een gemiddelde jaarlijkse productie van 570.200 kWu per jaar of ongeveer de helft van het huidige jaarlijkse totaalverbruik. Hierdoor wordt er jaarlijks bovendien 378.131,6 ton CO2 minder uitgestoten.

De Brug VZW, die over twee hoogspanningscabines op haar terrein beschikt, kan zo voor een groot deel zelf instaan voor de energieproductie die zij nodig heeft om haar verschillende afdelingen en magazijnen – samen zo’n 15.000 m2 – te verlichten en haar uitgebreid machinepark – met o.a. zes folieverpakkingslijnen, twee vlaklasers en één buizenlaser – te laten werken. Tevens zal de groene energie gebruikt worden om de machines die zorgen voor de productie van de onderdelen en montage van volumetrische niet-elektrische waterverzachter van onze klant Delta Water Engineering op De Brug te produceren.

Na de renovatie van een aantal daken, voorziet De Brug nog een vermeerdering van het aantal zonnepalen. De optie om deze plaatsen te verhuren aan werknemers of anderen die niet de mogelijkheid hebben om thuis zonnepanelen te plaatsen zal onderzocht worden.