naar top
Menu
Logo Print

GRUNDFOS BIEDT DÉ OPLOSSING VOOR WATERDRUKPROBLEMEN VAN NIEUW APPARTEMENTSGEBOUW IN DENDERLEEUW

RCME, GBI BRANDUNIT EN HYDRO MULTI E VORMEN EEN IDEALE COMBINATIE

Grundfos, wereldwijde leider in geavanceerde pompoplossingen en trendsetter in watertechnologie, draagt bij aan wereldwijde duurzaamheid. Dat doet het met baanbrekende technologieën die de kwaliteit van leven voor mensen verbeteren en de aandacht voor de planeet vergroten. Dat bewees het onlangs nogmaals tijdens een samenwerking met installateur Patrick Pieters BVBA in de Zandplaatstraat in Denderleeuw waar drie Grundfos-pompen geplaatst werden in een nieuw appartementsgebouw: de RCME, GBI brandunit en Hydro Multi-E.

DENDERLEEUW

Tijdens de constructie van een nieuw appartementsgebouw in de Zandplaatstraat in Denderleeuw, bestaande uit 16 appartementen, ging installateur Patrick Pieters op zoek naar een geschikte regenwaterpomp. Bij Grundfos vonden ze met de RCME-unit een ideale oplossing, maar tijdens het aansluiten van de watervoorzieningen op straat werd ontdekt dat er niet voldoende druk op het water stond om voldoende voeding te geven aan alle 16 appartementen. Plots was er dus nood aan drukverhogingspompen.

“De keuze leek ons vrij duidelijk om bij Grundfos te blijven. Het is een bedrijf dat zich steeds aan zijn woord houdt en altijd klaarstaat. Van bestelling, over levering tot plaatsing en zeker naar diensten na de verkoop, onderhoud of depannage toe. De keuze was dus snel gemaakt om de drie pompen bij dezelfde fabrikant te bestellen”, vertelt Patrick Pieters, zaakvoerder van Patrick Pieters BVBA uit Sint-Katherina-Lombeek (Ternat).

Grundfos, RCME, regenwaterRCME

Het Grundfos RCME regenwaterpompsysteem is ontwikkeld om opgeslagen regenwater naar de 16 appartementen te voeren. Het systeem is energie-efficiënt en biedt betrouwbaarheid en operationele veiligheid. De RCME-unit bevat een back-up van drinkwatertoevoer, die automatisch geactiveerd wordt als de regenwatertank leeg raakt.

“De regenwaterpomp schakelt met andere woorden over naar stadswater bij gebrek aan regenwater zodat de bewoners nooit zonder water vallen”, aldus Pieters. “Ze schakelt uiteraard ook automatisch terug naar regenwater wanneer er opnieuw voldoende voorraad is.”

De unit wordt ofwel geleverd als een pakket dat nog volledig in elkaar gestoken moet worden of als een door Grundfos voorgemonteerde regenwaterpomp. “Wij hebben voor de tweede optie gekozen. Dat maakt het eenvoudiger qua plaatsing en zo zijn we zeker dat alle onderdelen compatibel zijn en correct aangesloten zijn”, verduidelijkt Pieters.

Grundfos, GBI, BrandunitGBI BRANDUNIT

Aangezien de druk aan straatkant onvoldoende hoog bleek om alle appartementen te voorzien van water, was er nood aan drukverhogingspompen. De GBI brandunit was het eerst aan de beurt. Het is een branddrukverhogingspomp die speciaal ontworpen is om drukverhoging te geven aan brandleidingen.

“Voor de 16 appartementen zijn drie brandhaspels voorzien, in iedere traphal één”, aldus Pieters. “Het is wettelijk bepaald dat die voorzien moeten worden van een bepaald debiet en bepaalde druk. Aangezien er onvoldoende druk was om dat te doen, vormde de GBI brandunit de perfecte oplossing.”

Grunfos, Hydro Multi-E, drukverhogingHYDRO MULTI-E

De Hydro Multi-E, ten slotte, is een innovatief drukverhogingssysteem dat speciaal bedoeld is voor nutsvoorzieningen in gebouwen. “Die plaatsten we voor de watertellers. Ze moet namelijk alle 16 watertellers kunnen voeden, zodat we niet 16 aparte pompen moesten plaatsen achter de watertellers”, zegt Pieters.

De Hydro Multi E installatie werd ook gecontroleerd door de watermaatschappij omdat ze voor de waterteller zit. Eens die goedkeuring er was, kon de installatie in werking gezet worden. Op die manier is er nu voldoende druk om alle appartementen te voorzien van water. “Ook de vertegenwoordiger van Grundfos is overigens langsgekomen om alles nog eens na te kijken, zodat we zeker waren dat alles correct verlopen en aangesloten was”, besluit Pieters.

GRUNDFOS

Grundfos werd in 1945 opgericht in Denemarken en is ondertussen actief in 56 landen. Het is sinds 1976 actief op de Belgisch/Luxemburgse markt en is gevestigd in Aartselaar (Antwerpen). Het ontwikkelt wateroplossingen voor de wateruitdagingen in de wereld. Het wil water verplaatsen van punt A naar punt B: drinkwater leveren aan de kleinste dorpen en de hoogste wolkenkrabbers, afvalwater behandelen, verwijderen en warmte, afkoeling en comfort brengen aan de wereld.

GRUNDFOS BELLUX

GRUNDFOS BELLUX

BOOMSESTEENWEG 81/83
2630 AARTSELAAR
+3238707300
+3238707301