naar top
Menu
Logo Print

Installateur Lars De Raedt aan het woord:

“De gaswandketels van Itho Daalderop zijn niet alleen kwalitatief én installatievriendelijk, maar ook klaar voor de toekomst".

Op basis van een gesprek met Lars De Raedt, installateur van oplossingen voor verwarming, warm water, airco en sanitaire voorzieningen.

Installateur Lars De Raedt, actief in de regio Geraardsbergen, installeert al tien jaar toestellen van Itho Daalderop. Vader Dirk, die het installatiebedrijf oprichtte, startte hiermee en zoon Lars zet deze trend, tot grote tevredenheid van het cliënteel van het installatiebedrijf, nu al enkele jaren verder. We hadden een gesprek met Lars over zijn samenwerking met Itho Daalderop, de voordelen van de toestellen en de evolutie van de Belgische verwarmingsmarkt.

Gaswandketels blijven populair

“In onze streek stellen we nog gemakkelijk een gaswandketel voor", steekt Lars van wal, “mensen weten wel dat er alternatieven bestaan als warmtepompen en vloerverwarming, maar schrikken vaak nog terug voor de kostprijs van deze nieuwere oplossingen. Sinds we toestellen van Itho Daalderop installeren, weten we dat we onze klanten kwaliteit bieden voor een haalbaar budget." Lars beaamt verder dat hij de laatste twee à drie jaar wel hoe langer hoe meer vraag krijgt naar duurzame, energiezuinige oplossingen voor verwarming en warm water. “Ook voor deze klanten - over het algemeen een jonger publiek - biedt het gamma van Itho Daalderop de perfecte oplossing."

Installatievriendelijk

Itho DaalderopWanneer we Lars vragen naar de eigenschappen die de toestellen van Itho Daalderop anders maken, dan noemt hij als eerste groot voordeel de correcte verhouding tussen prijs en kwaliteit. “Voor de klant is ook de koperen uitvoering van de cv-boilers een niet te onderschatten troef. Door de koperen uitvoering van het boilervat, inmiddels zo goed als een unicum in de sector, geniet je als consument van een ketel met een indrukwekkende levensduur." De eenvoudige samenstelling en de installatievriendelijkheid van de ketels zijn evenwel vanuit het standpunt van de installateur zeer belangrijk: “al jaren worden de ketels van Itho Daalderop op dezelfde, identieke manier samengesteld en dat maakt het voor ons als installateurs gemakkelijk. Dit voordeel speelt niet enkel op het moment van de installatie, maar ook achteraf wanneer we de ketel een onderhoudsbeurt geven."

Positieve samenwerking met meerwaarde

Vandaag installeert Lars het vaakst de Cube One, de Cube Duo en de Combifort2, allemaal toestellen die eruit springen omwille van hun onderhouds- en installatievriendelijkheid én hun kwaliteit. Lars waardeert evenwel niet enkel de producten in zijn samenwerking met Itho Daalderop: “De omkadering die we van Itho Daalderop ontvangen als installateurs is ook top. Ik volgde een zeer goede technische opleiding bij Itho Daalderop om de toestellen op de meest efficiënte manier te kunnen installeren. We kunnen ook gebruik maken van een zeer behulpzame servicedienst die we kunnen contacteren in geval van problemen met de toestellen, ... een dienst die we eigenlijk zo goed als nooit hebben moeten bellen", lacht Lars. “Ik ben tenslotte ook al mee geweest op de skireis die Itho Daalderop organiseert als incentive voor zijn installateurs en ook dat was een positieve ervaring".

Op naar de toekomst

Itho DaalderopDe missie van Itho Daalderop bestaat erin om zijn eindklanten altijd een optimaal, gezond binnenklimaat te bieden. Naast de toestellen zelf levert de ontwikkelaar van totaalsystemen op het gebied van duurzame verwarmings-, warm water- en ventilatie-oplossingen, ook handige instrumenten waarmee de eindgebruiker zelf het optimale binnenklimaat kan regelen. Zo is er de spider, een intelligente thermostaat die gekoppeld wordt aan de toestellen en bediend wordt via smartphone, tablet of pc. “Dankzij systemen als Google Home kunnen eindklanten vandaag gemakkelijk zelf de temperatuur in de verschillende ruimtes van hun woning regelen. We krijgen hoe langer hoe meer vraag naar regeltoestellen en in deze context installeren wij meer en meer de spider waarvan we met tevredenheid vaststellen dat onze klanten deze een absolute meerwaarde vinden. Itho Daalderop evolueert met z'n tijd en speelt met dit soort oplossingen slim in op de behoeftes van de consument van vandaag én morgen." Voor Lars is het duidelijk dat de oplossingen van Itho Daalderop futureproof zijn. “Er is een duidelijke trend naar milieuvriendelijke en energiezuinige toestellen, maar dat neemt niet zo'n vaart als iedereen denkt. Het staat vast dat warmtepompen en zonnepanelen hoe langer hoe meer worden geïnstalleerd, maar ook gascondensatieketels blijven een valabel en veelgevraagd alternatief. En een gaswandketel van Itho Daalderop is zonder meer een goede investering. Mijns inziens speelt Itho Daalderop efficiënt in op enerzijds de trend naar meer energiezuinige oplossingen (met hun producten) en op anderzijds de realiteit dat het in veel kleine en middelgrote renovatieprojecten met beperkte budgetten bijna onbegonnen werk is om vloerverwarming of warmtepompen te integreren. Eén ding staat voor mij als een paal boven water: Itho Daalderop biedt futureproof, milieuvriendelijke en energiezuinige verwarmings- en warm water oplossingen aan voor elke nieuwbouw of renovatie", besluit Lars.

ITHO DAALDEROP BELGIUM

ITHO DAALDEROP BELGIUM

BRUSSELSESTEENWEG 498
1731 ZELLIK
+3222079630
-