naar top
Menu
Logo Print

WACHT NIET OP BELEIDSBESLISSING OM OUDE STOOKOLIEKETELS TE VERVANGEN

DRIE ALTERNATIEVE OPLOSSINGEN, VOOR ELK PROJECT EN ELK BUDGET 

Ongeveer één derde van de Belgische gezinnen verwarmt zijn huis met stookolie. De helft daarvan zou dat doen met een ketel ouder dan 20 jaar. Hoewel het lot van de stookolieketel een actueel twistpunt is, waarover nog niet meteen een concrete beslissing lijkt te vallen, zijn de verschillende partijen het over één ding in ieder geval wel eens: die oude, inefficiënte toestellen zijn dringend aan vervanging toe. Als specialist in een ruim gamma aan verwarmingsoplossingen, biedt Remeha daarvoor diverse mogelijkheden.

Stookolieketels vervangen
Een oude stookolieketel vervangen door een nieuw toestel zoals de Remeha Calora Tower Oil is eenvoudig en levert directe winst op comfort én energieverbruik

VERVANGINGSGRAAD MOET OMHOOG

Persberichten, beleidsnota's, opiniestukken … alle dragen ze bij aan de grote onduidelijkheid inzake de toekomst van stookolieketels. Of, waar en wanneer er een verbod op stookolie-installaties komt, is dan ook een vraag die niemand vandaag met zekerheid kan beantwoorden. Dat leidt bij heel wat gebruikers en installateurs echter tot behoudsdrang, met als gevolg dat oude stookolieketels onnodig lang in bedrijf gehouden worden.

Toch zijn net alle stakeholders het erover eens dat de vervangingsgraad van deze ketels vandaag nog drastisch de hoogte in moet, om zo meteen uitstoot en energieverbruik aan te pakken. Remeha biedt daarvoor diverse alternatieven, afgestemd op het budget en de mogelijkheden van elke klant.

NIEUWE CONDENSERENDE STOOKOLIEKETEL

De meest eenvoudige oplossing is om een oud stookolietoestel te vervangen door een nieuwe condenserende ketel zoals de Remeha Calora Tower Oil.
Energiebesparing staat in dit toestel centraal: de unieke modulerende brander zorgt voor de meest efficiënte verbranding, terwijl het roestvrijstalen drietreksketellichaam een perfecte warmte-overdracht garandeert. Als ruimteverwarmingstoestel draagt het dan ook de energie-efficiëntieklasse A.

De Remeha Calora Tower Oil ketelmodules zijn verkrijgbaar met een vermogen van 18, 24 of 30 kW en kunnen gecombineerd worden met verschillende sanitairwarmwaterboilermodules. De ketel werkt verder met alle types stookolie en vergt weinig tot geen aanpassingen aan de bestaande installatie.
Een eenvoudige oplossing met beperkte investeringskost, dus, waarmee uw klant al vanaf dag één op comfort en energieverbruik wint.

OVERSTAPPEN OP AARDGAS

Heeft de woning van uw klant directe toegang tot het gasnet? Dan is een overstap op aardgas het overwegen waard.

Opnieuw zijn de aanpassingen aan de bestaande installatie beperkt, en in het ruime aanbod aan condenserende gasketels van Remeha bevindt zich ongetwijfeld ook het gepaste toestel voor uw project. Of u nu kiest voor de intelligente Remeha Calenta Ace met ingebouwd elektronicaplatform, de uiterst compacte en overzichtelijke Remeha Tzerra Ace, of de modulaire vloerketel Remeha Calora Tower Gas ... alle genieten ze als ruimteverwarmingstoestel het energie-efficiëntielabel A+. En dat is slechts een greep uit het gamma.

TOTAALRENOVATIE MET WARMTEPOMP

Ten slotte kan u een verouderde stookolieketel ook vervangen door een warmtepomp. Remeha biedt daarvoor onder andere de elektrische lucht-waterwarmtepompen Remeha Neptuna en Remeha Eria Tower aan. Beide splitsystemen zijn voorzien van een overzichtelijke binnenunit en zijn onder meer qua regeling en hydraulische aansluiting perfect vergelijkbaar met de gekende ketels, terwijl de specialisten van Remeha het koeltechnische werk graag op zich nemen.

Een warmtepomp is in wezen de meest efficiënte verwarmingsoplossing (de toestellen van Remeha dragen alle energielabel A++), al is die hoge efficiëntie enkel gegarandeerd in gebouwen met een goede isolatie en een afgiftesysteem met laag temperatuurregime. Om het volle potentieel van een warmtepomp te benutten is een grondige renovatie dan ook quasi altijd een eerste noodzakelijkheid.

REMEHA

REMEHA

KORALENHOEVE 10
2160 WOMMELGEM
+3232307106
+3232301153