naar top
Menu
Logo Print

WARMTEPOMP HOEFT GEEN ROCKET SCIENCE TE ZIJN

Herkenbare warmtepompoplossingen voor elk project

Uw klant plaatst een nieuwbouwwoning, of engageert zich voor een doorgedreven energetische renovatie? Dan is de kans vandaag groot dat hij met vragen over warmtepompen tot bij u komt. Is zo'n toestel in mijn woning interessant, bijvoorbeeld, en hoe zit het met de elektriciteitskosten? Veel belangrijker nog: kan u zo'n warmtepompinstallatie voor mij realiseren? Verwarmingsspecialist Remeha zorgt dat u uw klant niet alleen het juiste toestel kan aanraden en leveren, maar maakt het ook eenvoudig om een onberispelijke installatie te realiseren.

Warmtepompµ
De compacte Remeha Neptuna past u eenvoudig in de verwarmingsinstallatie in

IS EEN WARMTEPOMP INTERESSANT?

De warmtepomp is een zuinige en klimaatvriendelijke verwarmingsoplossing. Elektrische warmtepompen halen immers rendementen die aanzienlijk hoger liggen dan die van een klassieke ketel, en dat zonder verbranding (en, indien men gebruikmaakt van groene elektriciteit, zonder uitstoot). Althans, dat is de theorie. Wie een warmtepompinstallatie overweegt of adviseert, moet zich er in de eerste plaats van bewust zijn dat dergelijke prestaties enkel gerealiseerd kunnen worden indien er op lage temperatuur verwarmd wordt. Een goed geïsoleerde bouwschil en een aangepast afgiftesysteem zijn essentiële voorwaarden; een pv-installatie om het elektrische verbruik op te vangen is mooi meegenomen.

OPLOSSINGEN VOOR ELK PROJECT

Is een warmtepomp aan de orde, dan biedt Remeha oplossingen voor elk type project. Remeha warmtepompen zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen en vermogens, maar zijn wel steeds van het type lucht-water: ze halen warmte uit de buitenlucht, die ze dan afgeven aan het warmwatercircuit van de verwarming.

Remeha Neptuna

De Remeha Neptuna is een compacte en gunstig geprijsde elektrische lucht-waterwarmtepomp met energielabel A++. Standaard is het toestel beschikbaar in monofasige uitvoering, in diverse vermogens tussen 4,5 kW en 16 kW, maar voor grotere vermogens (11 kW t.e.m. 27 kW) is er ook een driefasige uitvoering.

Remeha Eria Tower

De moderne Remeha Eria Tower is beschikbaar in verschillende vermogens tussen 4,5 kW en 16 kW, en is voorzien van een geïntegreerde warmwaterboiler van 180 l. Ook deze elektrische warmtepomp geniet een A++ label voor verwarming, in combinatie met een A label voor sanitair warm water.

TOCH VERWARMEN OP HOGE TEMPERATUUR?

In principe geldt voor warmtepompen dat zij hun hoge rendementen slechts kunnen behalen in combinatie met een lagetemperatuurafgiftesysteem. Toch is er op die regel één uitzondering: de gasabsorptiewarmtepomp.

De Remeha Gas HP 35A maakt – net zoals een ‘klassieke’ elektrische lucht-waterwarmtepomp – gebruik van duurzame warmte uit de omgevingslucht, maar wordt aangedreven met een gasvlam in plaats van elektriciteit. Omdat de warmte van de lucht samen met die van de gasbrander aan de installatie wordt afgegeven, is deze warmtepomp ook uitermate geschikt voor gebruik in een hogetemperatuursysteem. Bij 55 °C draagt het toestel het energielabel A+.

De Remeha Gas HP 35A kan standalone, in cascade of in hybride opstellingen geplaatst worden, en dat zowel in nieuwbouw als in bestaande gebouwen.

HERKENBARE SYSTEMEN

Maar het grootste voordeel van een Remeha warmtepompoplossing voor u? Dat is de herkenbaarheid van het systeem. De binnenunit kent u immers al van de Remeha condensatieketels en ook de regeling en hydraulische aansluiting zijn hetzelfde.

Een koeltechnisch certificaat hebt u overigens ook niet per definitie nodig. Zowel de Neptuna als de Eria Tower zijn weliswaar splitsystemen, maar indien gewenst komen de specialisten van de fabrikant ter plaatse om de koeltechnische aansluitingen te realiseren.

REMEHA

REMEHA

KORALENHOEVE 10
2160 WOMMELGEM
+3232307106
+3232301153