naar top
Menu
Logo Print

Viega-voorwandsysteem "Prevista" zet de toon op het vlak van flexibiliteit en montage

Viega-voorwandsysteem "Prevista" Met 'Prevista' geeft Viega als een van de toonaangevende systeemaanbieders de technische en economische voordelen van de voorwandtechniek een nieuw elan. In nauwe samenwerking met vakmensen ontwikkelde Viega een modulair opgebouwd voorwandsysteem. Die platformstrategie reduceert het aantal onderdelen in vergelijking met andere systemen. Dat vereenvoudigt niet alleen de bewaring maar ook de montage op de bouwplaats. Met de productlijnen 'Dry', 'Dry Plus' en 'Pure' zet 'Prevista' de toon op het vlak van flexibiliteit: voor klassieke wandmontage, staanderwerk op het bouwterrein en met een professionele railmontage. En biedt zo alle tools voor een creatieve badkamerinrichting. Het innovatieve voorwandsysteem van Viega is vanaf mei 2019 leverbaar.

 Talrijke montagevoordelen

modulaire platformstrategieTijdens het drie jaar durende ontwikkelingsproces ondervroeg Viega vakmensen over hun ervaringen met voorwandsystemen. Uit al die ideeën en verbetervoorstellen ontstond een nieuw concept. Dat overtuigt door een heldere structuur en minder componenten. Het voorwandsysteem "Prevista" is gebaseerd op een modulaire platformstrategie. Vertrekt u van het eveneens nieuwe spoelreservoir? Dan gebruikt u het systeem voor de afzonderlijke wandmontage en de montage in staanderwerk ook in combinatie met een montagerail. Vakmensen kwamen ook met tal van suggesties om de montage van het nieuwe voorwandsysteem te vereenvoudigen en te versnellen. Het resultaat? Minder componenten. Daardoor lijnt u bijvoorbeeld de traversen van de "Prevista"-voorwandelementen nu met snelspanners uit. En bovendien bevestigt en klemt u de voetsteunen eenvoudig vast op de "Dry Plus"-montagerails. Met hetzelfde voorwandelement is ook een aparte montage mogelijk. In alle 'Viega Prevista'-elementen met standaardhoogte 1120 mm gebruikt u identieke spoelreservoirs. De spoeltechniekDe spoeltechniek is altijd dezelfde, ongeacht bouwhoogte en -diepte. Dat vergemakkelijkt niet alleen de montage op het bouwterrein, maar biedt ook bij de detailinstallatie de vrijheid om bedieningsplaten naar eigen keuze te kiezen. De ééndelige, met blaastechniek gefabriceerde spoelreservoirs sluit u bovendien op elk gangbaar leidingsysteem aan.

 

VIEGA

VIEGA

IKAROSLAAN (IKAROS BUSINESS PARK) 24/\N
1930 ZAVENTEM
+3225515510
-
www.viega.be
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Met wereldwijd meer dan 3.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw. 

De groep werd in 1899 opgericht in Attendorn (Duitsland). Al in de jaren 60 werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De distributie verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in de verschillende landen.

  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   

Producten & Diensten