naar top
Menu
Logo Print

Informazout reageert op Vlaams regeerakkoord

"Een niet-ecologische maatregel die geen klimaatvoordeel brengt"
magazine

Informazout reageert furieus op het Vlaams regeerakkoord. Hierin is opgenomen dat men voor de woningverwarming geen stookolieketels meer mag plaatsen in nieuwbouw en diepgaande energetische renovaties vanaf 2021. Bijkomend staat vermeld dat de vervanging van stookolieketels in bestaande woningen ook uitgesloten zal worden vanaf datzelfde jaar wanneer er een aardgasnet in de straat ligt. Dit heeft op termijn gevolgen voor 1 op 4 Vlamingen.

Nieuwe verwarmingsinstallaties op stookolie zijn in de afgelopen jaren uiterst efficiënt geworden en een pak milieuvriendelijker. Bovendien bestaan er ook vandaag al verschillende alternatieve synthetische vloeibare brandstoffen die bij verbranding nagenoeg koolstofneutraal zijn en die in de komende decennia gradueel de klassieke stookolie kunnen gaan vervangen, zonder aanpassingen aan de installatie. Ten slotte maakt het alternatief dat in het regeerakkoord wordt gesuggereerd –aansluiten op het aardgasnet – net zozeer gebruik van een fossiele brandstof.

Informazout pleit daarom andermaal voor een technologieneutrale aanpak inzake verwarmingssystemen van gebouwen, en ziet veel meer soelaas in een duidelijke regelgeving waarbij enkel de modernste verwarmingstechnieken mogelijk zullen zijn, maar dan wel voor alle brandstoffen.

INFORMAZOUT

INFORMAZOUT

+3278152150
+3225239788