naar top
Menu
Logo Print

Stiebel Eltron neemt Thermia over

Warmtepompleverancier in handen van Stiebel Eltron
magazine

De Stiebel Eltron groep heeft Danfoss Värmepumpar AB, gekend onder de merknaam Thermia, overgenomen van het Deense bedrijf Danfoss A/S. Thermia is de derde grootste warmtepompenleverancier op de Scandinavische markt met een jaarlijkse omzet van zo’n 68 miljoen euro. Het bedrijf stelt 210 mensen te werk in Zweden, Finland en Noorwegen. "De sterke marktpositie van Thermia in Scandinavië en ook zijn moderne productportfolio zijn de perfecte aanvulling op de focus van de Stiebel Eltron groep, die gericht is op verwarming en koeling met hernieuwbare energie. Het sterke productaanbod van Thermia zal de Stiebel Eltron groep helpen haar activiteiten te ontwikkelen op andere markten waar bodem/water-warmtepompen de hoofdtoon voeren", zegt Nicholas Matten, managing director Sales, Marketing and Finance bij Stiebel Eltron. Kai Schiefelbein, managing director Technology, Purchasing and Human Resources bij Stiebel Eltron voegt hieraan toe: "Aangezien er heel weinig overlapping is tussen hun productgamma's en sterke afzetgebieden, zal het samengaan van de merken Thermia en Stiebel Eltron de ondernemingen helpen om hun positie veilig te stellen op een Europese verwarmingsmarkt waar een steeds grotere concurrentiestrijd woedt." Thermia blijft een actief merk van de groep in de Scandinavische regio en de huidige distributiestructuren zullen verder benut worden. Ook zal de onderneming verder aangestuurd worden door het huidige managementteam onder leiding van Magnus Galvmo.

STIEBEL ELTRON

STIEBEL ELTRON

'T HOFVELD 6/-D1
1702 GROOT-BIJGAARDEN
+3224232222
-
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

STIEBEL ELTRON heeft al 35 jaar ervaring in warmtepompen en is specialist in systeemtechniek.
STIEBEL ELTRON biedt een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige producten. Welke systeemoplossing u ook kiest, met onze producten bent u altijd verzekerd van echt comfort.
Warmtepompen, ventilatiesystemen met warmterecuperatie en zonne-installaties winnen energie uit de omgeving en gebruiken ze voor verwarming, koeling en warmwaterbereiding. Met STIEBEL ELTRON bent u aangesloten op de schoonste, goedkoopste en meest stabiele energieleverancier ter wereld: de natuur.
De warmtepompinstallatie is zelfs bij buitentemperaturen van -20 °C nog economisch verantwoord. Over een heel jaar krijgt u van de natuur meer dan de helft van de normale stookkosten cadeau.
Moderne ventilatiesystemen voeren tot 90 % van de energie die verloren gaat bij klassiek ventileren met open vensters, terug naar het verwarmingscircuit.
Zonne-installaties bieden een uitstekende mogelijkheid om goedkoop warm water te bereiden. In het koud seizoen heeft de zon nog voldoende kracht om zo’n 30% van de vereiste energie te leveren. In de zomer wordt de volledige behoefte gedekt.

  •   
  •   
  •   
  •   
  •   

Producten & Diensten