naar top
Menu
Logo Print

RADISSON BLU HEEFT VOLLE VERTROUWEN IN ACV BELGIUM

PLAATS- EN ENERGIEBESPARING DANKZIJ HEATMASTER® TC

Na een succesvolle eerste samenwerking in Hasselt kreeg verwarmings- en warmwaterspecialist ACV opnieuw het vertrouwen van hotelketen Radisson Blu. Na de Radisson Blu en Park Inn hotels in de Tweetorenwijk te Hasselt kreeg ACV Belgium de opdracht het nieuwe Radisson Blu Hotel aan het station in Brugge te voorzien van een sanitaire warmwateroplossing. Met een toonaangevend product als de HeatMaster TC kan ACV een ongezien sanitair comfort garanderen met tal van voordelen.

HeatMaster TCRADISSON BLU BRUGGE

Samenwerking

Het Radisson Blu is een premium viersterrenhotel in hartje Brugge, gesitueerd op een 5-tal minuten wandelen van het centrum en vlak bij het station. Het hotel telt 106 kamers en suites, 17 appartementen, 7 vergaderruimtes, een restaurant, bar en fitnessruimte. Zowel vakantiegangers als zakenreizigers kunnen genieten van een verblijf in het hotel dat zich richt op zakelijke en privé-evenementen met een aanbod aan meerdere vergaderruimtes. ACV specialiseert zich in het aanbieden van sanitaire warmwateroplossingen en de fabrikant heeft zich op dat vlak al meermaals bewezen. Na het succesverhaal in het Radisson Blu hotel in Hasselt leek het dan ook een evidentie om de samenwerking met Radisson Blu voort te zetten.

Cascade

Er werd geopteerd voor een cascade-installatie van drie HeatMaster TC toestellen. Ieder toestel heeft een vermogen van 120 kW. De cascade staat in voor de sanitaire warmwaterproductie van de hotelkamers en voorziet tevens het nodige vermogen voor de verwarming en de sanitaire warmwaterproductie van de appartementen. Dat gebeurt allemaal decentraal met verdeelstations van Logotherm. Om het piekgebruik van de appartementen op te vangen, is er bijkomend een buffervat van 1.000 liter voorzien. Er is ruimte om een vierde toestel toe te voegen aan de installatie indien er eventueel een hoger sanitair warmwatercomfort nodig zou zijn in de toekomst.

HeatMasterPARADETOESTEL

De HeatMaster TC is het paradetoestel van ACV. Het is een condenserend gastoestel, vandaar de toevoeging TC, wat staat voor ‘Total Condensation’, die zowel sanitair warm water alsook centrale verwarming kan bieden. Dat is te danken aan de gepatenteerde inox warmtewisselaar in combinatie met de Tank-in-Tanktechnologie. De kern van de HeatMaster TC wordt gevormd door een ringvormige inox boiler waar de rookgaskanalen doorheen gaan. Hij wordt omsloten door een stalen mantel die de primaire vloeistof bevat. Die koelt de verbrandingsruimte af en gaat rond de verbrandingskanalen naar beneden, terwijl ze het water in de roestvrijstalen boiler rechtstreeks opwarmt. Het oppervlak van de warmtewisselaar is veel groter dan bij de klassieke boilers, waardoor de Tank-in-Tankboilers een veel kortere opwarmtijd hebben. Daardoor dient slechts een minimale hoeveelheid water te worden opgeslagen. De hogere wateropslagtemperatuur is ook doorslaggevend voor het uitzonderlijke warmwaterdebiet. De toestellen zijn beschikbaar in 6 modellen gaande van 25 kW tot 120 kW, ieder toestel heeft een inhoud van 90 of 190 liter naargelang het vermogen. Daarenboven neemt het toestel slechts 0,5 m2 in beslag.

Sanilec AwardsACV OP DE SANILEC AWARDS

ACV neemt in 2019 voor het eerst deel aan de Sanilec Awards en als het van de fabrikant afhangt, is het niet de laatste keer dat ze zullen deelnemen. “Of het nu om zorg-, sport- of andere projecten gaat, het geeft ons telkens een ongelofelijke voldoening om onze producten terug te mogen vinden binnen talloze mooie referentieprojecten”, vertelt Kris Sampers, Sales Representative bij ACV Belgium. “We zijn eerst en vooral fier op het fantastische resultaat. De installateurs hebben, in Brugge en Hasselt, een vlekkeloze installatie afgeleverd. Wat ons betreft, verdienen ze absoluut een award!” Stel dat ACV Belgium een award wint? “Dan zullen we als fiere Belgen het glas heffen en weer volop aan de slag gaan om een jaar later weer in de prijzen te vallen”, besluit Sampers.

ACV BELGIUM

ACV BELGIUM

OUDE VIJVERWEG 6
1653 DWORP
+3223348240
-
www.acv.com
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

ACV

Excellence in hot water

ACV ontwikkelt, produceert en verkoopt sinds 1922 technologische oplossingen voor zowel de productie van warm water als verwarmingstoepassingen in woningen en bedrijven.

Producten

Ontdek hier ons gamma

ACV installateurs

Vind een installateur in uw buurt