naar top
Menu
Logo Print

Multiflex gemeenschappelijke rookgasafvoer(aftakkingen 60mm)

: 100mm Multiflex-systeem: drie tot vier verdiepingen mogelijk(24-28kW)

: 130mm Multiflex-systeem: vijf tot zes verdiepingen mogelijk(24 -28kW)

Isoleco biedt maatwerk in CLV-renovatie met de mogelijke integratie van een brandmanchet

CLV-renovatieBij renovatie van collectieve systemen, HR+ in gestapelde woningbouw is het prettig als er zo min mogelijk overlast is voor de bewoners.

Niet alleen de ketels maar ook de rookgasafvoer moeten worden vervangen om deze geschikt te maken voor de nieuwe situatie. Is er al een bestaand CLV-systeem (gecombineerd luchttoevoer- en verbrandingsgasafvoersysteem) aanwezig dan kan ook bekeken worden of de speciale Multiflex CLV-renovatie oplossing in het bestaand CLV kanaal past. Wel zo handig en het beperkt veel hak- en breekwerk. Deze maatwerkoplossing zorgt in bijna alle gevallen voor een eenvoudige kostenefficiënte en snelle renovatie.

Multiflex CLV-renovatiesysteem

Tijdens de renovaties worden de huidige atmosferische ketels vervangen door nieuwe hoog rendementsketels met condensatietechniek. Na opmeting en studie ter plaatse wordt er dan besloten om met het Multiflex-systeem te werken. Uiteraard kan men alleen voor een systeem in kunststof flexibel kiezen als rookgasafvoer als men met een laag temperatuursysteem als warmtegenerator(condensatie) werkt. De eerste stappen tot renovatie dateren meestal van twee/drie jaar terug, wat nog maar eens bewijst dat zulke werven met meerdere eigenaars zeer complex zijn en dikwijls een lange tijd vragen voor men kan overgaan tot vervangen van de ketels. Maar eens de beslissing genomen kunnen de werken met het Multiflex CLV-renovatiesysteem zeer snel gaan, want ze vragen weinig voorbereiding op de werf zelf. We gaan hier het bestaande gegalvaniseerde rookgasafvoer gebruiken als luchttoevoer. Op deze manier kunnen we de montagetijd tot een minimum beperken(geen lange onderbreking cv en ww) en zijn er ook geen grote kap- en breekwerken nodig, wat het comfort van de bewoners zeker ten goede komt.

Brandwerende plaat of brandmanchet

CLV-renovatieEr moet slechts één kleine montage opening van 60x60cm per appartement gemaakt worden ter hoogte van de schachtaansluiting. Deze gemaakte opening in het bestaande galva rookgasafvoerkanaal dichten wij terug met onze afdekschaal en op de opening in de muur komt een brandwerende plaat die mooi kan afgewerkt worden.

Bij gebruik van een brandmanchet bieden wij u een unieke oplossing : aansluiting op de schacht met een geïntegreerde brandmanchet. Geschikt voor kunststof Flex en concentrische systemen. Brandwerend voor 60 minuten op de schachtwand en zeer snel te monteren met esthetisch resultaat.

CLV-renovatieLevering volgens voorkeur

Op de werven wordt er gewerkt met een schoorsteenkap - dat is een starre aansluiting die functioneert als afwerking boven op de bestaande dakuitmonding. In samenspraak met de installateur en onze partner groothandels kunnen wij zorgen voor levering op de werf of bij de installateur ter plaatse, dit naar deze laatste zijn voorkeur.

ISOLECO

ISOLECO

BLEYVELDSTRAAT 11
3320 HOEGAARDEN
+3216768000
+3216768009