naar top
Menu
Logo Print

Spoor tijdig waterlekken op met Safe-T Connect

Waterschade
"80% van alle brandverzekeringstussenkomsten is voor waterschade. Het Safe-T Connect lekdetectiesysteem kan veel onheil en kosten besparen"

Detecteer abnormaal waterverbruik 

Waterschade of torenhoge facturen voorkomen? Installeer dan het Safe-T Connect lekdetectiesysteem van Syr Oceanic. Dit compacte state-of-the-artlekdetectietoestel waarschuwt bij abnormaal waterverbruik en sluit automatisch de watertoevoer af. Zelfs een druppelende kraan kan worden opgespoord!

VOORKOM WATERSCHADE

“80% van alle brandverzekeringstussenkomsten is voor waterschade”, vertelt Eddy Haver, general manager van Syr Oceanic. “Niet alleen de materiële schade, maar ook de water­factuur kan hoog oplopen als gevolg van een waterlek. Het Safe-T Connect lekdetectiesysteem kan veel onheil en kosten besparen.”

SafeT
De Safe-T Connect detecteert abnormaal waterverbruik

Safe-T lekdetectie

Safe-T Connect wordt net na de waterteller geplaatst. Het toestel detecteert als er abnormaal lang of veel water verbruikt wordt. “Je kunt de duur en de hoeveelheid van het verbruik per waterafnamepunt instellen, zowel tijdens aan- of afwezigheid in het gebouw. Zodra de ingestelde grenswaarden worden overschreden, sluit het systeem de watertoevoer af en wordt er per mail of sms een melding verstuurd dat er iets mis is en waar het probleem zich voordoet.”

Onzichtbare lekken opsporen

“Op die manier worden ook onzichtbare lekken opgespoord. Denk maar aan een boiler met defecte veiligheidsklep waarbij het water anders onopgemerkt in de afvoer stroomt.” Verder wordt de Safe-T Connect ook leidingbreuken na vorst gewaar doordat die de drukval registreert als abnormaal. “En zelfs microlekkages, zoals een kraan die drupt, worden door dit lekdetectie­systeem gedetecteerd.”

Tijdig ingrijpen vanop afstand

“De Safe-T Connect is een geniaal toestel”, aldus Eddy Haver. “Er kan een connectie worden gemaakt met internet en een gratis account worden aangemaakt voor de gebruiker. De gebruiker kan zo te allen tijde zijn of haar waterverbruik controleren en tijdig ingrijpen bij lekkage of leidingbreuken, zelfs op vakantie.”

SYR OCEANIC - WATER TREATMENT

SYR OCEANIC - WATER TREATMENT

DE VUNT 15
3220 HOLSBEEK
+3216447240
+3216634424