naar top
Menu
Logo Print

IMES DEXIS blijft groeien

Overname van Eltec System
magazine

Descours & Cabaud, in België vertegenwoordigd door IMES DEXIS NV, verwerft 100% van de aandelen van Eltec System. Die overname past volledig in de strategie van IMES DEXIS NV om haar positie als dé gespecialiseerde partner voor MRO producten en diensten te versterken. Daarnaast speelt de overname ook in op een veranderende industrie, waarbij digitalisering en robotisering in opmars zijn.
Joël Toremans, Algemeen Directeur van IMES DEXIS, vertelt: “Ondanks de sterke groei van de afgelopen jaren bij zowel IMES DEXIS als Eltec System, hadden we beiden het gevoel dat een relatie op armlengte onvoldoende effectief was om onze hoge ambities in een snel veranderende markt uit te voeren. Daarom beslisten we om de volledige overname vervroegd uit te voeren. Hierdoor komen we tot één gemeenschappelijke strategische agenda wat alleen maar positief bijdraagt aan de snelheid van de uitvoering van onze groeiplannen.”

Intensifëren van samenwerking versnelt het tempo
“De laatste maanden hebben we ervaren dat deze stap noodzakelijk was om de samenwerkingtussen IMES DEXIS en Eltec System te intensifiëren. Er is grote vraag om ons aanbod van preventieve- en predictieve onderhoudsdiensten breder in de markt te zetten. Deze overname laat ons toe om een versnelling hoger te schakelen.” geeft JoeHuigen aan die de dagelijkse leiding over Eltec System blijft voeren.

Onderdeel van een sterk Europees netwerk
Vanuit Dexis Europa kadert de overname dan weer in de ambitie om een sterk Europees netwerk neer te zetten dat productiebedrijven helpt in hun transformatie richting industrie 4.0.“IMES DEXIS is altijd al voorloper geweest op vlak van industriële supply chain oplossingen”, meldt Jos Vandael (Directeur Dexis Europa). “Deze overname onderstreept het vooruitstrevende karaktervan de marktleider binnen MRO, waarbij het nog meer inzet op integrated supply chain oplossingen en maintenance services.”

IMES DEXIS

IMES DEXIS

+3211288222
+3211288200